- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 6736-01-16 רייזמן נ' קליינר ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות נצרת |
6736-01-16
23.5.2016 |
|
בפני הרשמת: שרונה צור גינור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: ראיסה רייזמן |
נתבעים: 1. יעקב קליינר 2. סופיה קליינר |
| פסק דין | |
|
בפני תביעה לפיצוי בגין נזקים אשר נגרמים, לטענת התובעת, כתוצאה מנזילת מי גשמים מגג רעפים של תוספת שבנו הנתבעים בדירתם.
הצדדים הינם דיירים בבית משותף, כאשר דירת התובעת הינה מתחת לדירת הנתבעים.
הצדדים הופיעו בפני ביום 22/5/16 וכן מתורגמנית שהוזמנה מבעוד מועד לבקשת הנתבעים.
התובעת טענה כי בעקבות תוספות הבניה בדירת הנתבעים, זולגים מי הגשמים מגג הרעפים של התוספת וגורמים לנזקים למזגן בדירתה ומים בחלון החדר, כפי שהודגם בתמונות ת/1.
התובעת טוענת כי אלה נגרמים בשל כך כי לא נבנה מרזב או פתרון אחר למי הגשמים.
התובעת טענה עוד כי הנתבעים התנו את התיקון או הפיצוי בכך כי היא תבטל את ההסכם שנחתם בין הצדדים עובר לביצוע תוספות הבניה בדירת הנתבעים, הסכם אשר העתקו צורף לכתב התביעה. התובעת אף צרפה לכתב התביעה הצעת מחיר של מסגר לעבודות מרזב בסך 1500 ₪ או לחילופין, התקנת גגון בסך1800 ₪, שמטרה שאלה ימנעו נזילת המים למזגן וחלון דירת התובעת.
הנתבעים, באמצעות מתורגמנית שזומנה לישיבת היום, טענו כי גם לפני הבניה שביצעו היה המצב דומה בחורף וכי בבניינים דומים (הוצגו תמונות) לא הותקן מרזב או גגון.
הנתבעים לא הביאו חוות דעת או הצעת מחיר מטעמם.
הנתבעים הביעו נכונות להשתתף בהתקנת אמצעים למניעת חדירת המים כאמור עד לסכום של 1500 ₪ וזאת בתנאי כי התובעת תודיע כי אין לה תביעות נוספות בגין תוספת הבניה שביצעו, שכן לטענתם היא חוזרת ומעלה טענות ביחס לבניה שביצעו לפני מספר שנים והם מבקשים לסיים את המחלוקת כולה.
התובעת כשלעצמה לא נכונה היתה לקבל את הצעת הנתבעים ולהתחייב כלפיהם כי אין לה תביעות נכון למועד זה מעבר לתביעה הנוכחית. לא זאת בלבד, אלא שהתובעת הבהירה כי יש לה תביעות נוספות והגישה את ת/4 בכדי להמחיש נזקים נוספים שלטענתה נגרמו לדירתה.
מכתבי הטענות וכן מהתמונות והעדויות שנשמעו והוגשו בדיון עולה כי נזילת מי הגשמים למזגן וחלון דירת התובעת הינה מגג רעפים של תוספת בניה שבנו הנתבעים. לא נטען ולא הוכח בפני כי קיים פתרון ניקוז לגג זה, המונע חדירת המים ולכן הגעתי למסקנה כי על הנתבעים לשאת בעלות פתרון ניקוז לגג שנבנה בתוספת הבניה לדירתם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
