חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 6715-04-14 ניסים נ' לביטוח בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
6715-04-14
8.9.2014
בפני השופט:
מוחמד חאג' יחיא

- נגד -
התובע:
גיא ניסים
הנתבעים:
1. מנורה חברה לביטוח בע"מ
2. מאג'ד עוודאללה

פסק דין
 

 

1) עניינה של התביעה הנו פיצוי לתובע בגין נזק שנגרם לרכבו בעטיה של תאונה מיום 12.12.13 (להלן: "התאונה"). התובע עותר לפיצוי בסך 9,927 ₪.

 

2) בשל החובה והצורך לחסוך זמן שיפוטי, לא אדון אלא בטענות ובראיות שמצאתי נחוצות להכרעה. יש לגזור הסדר-שלילי לגבי השאר.

 

3) הפלוגתא המרכזית בתביעה דידן עוסקת בשאלת נסיבות קרות התאונה.

 

טענות הצדדים

 

4) התובע טוען בתביעתו, בין השאר, כי ביום 12.12.13 סמוך לכניסה למושב אורה בירושלים, רכב של עיריית ירושלים שהיה נהוג על-ידי הנתבע 2 (להלן: "הנתבע") נסע בכיוון הנגדי לכיוון נסיעתו של רכב התובע, ובאופן פתאומי, ביצע פניית פרסה מולו, בחוסר זהירות, ופגע ברכבו. התובע העמיד את תביעתו על סך 9,927 ₪ כאמור, כאשר סכום זה מבוסס על סך נזק בגובה 8,042 ₪ לפי חוות דעת שמאי, 885 ₪ שכר טרחת שמאי וכן פיצוי על סך 1,000 ₪ בגין עגמת נפש וסחבת.

 

5) לעומת גרסה זו, הנתבעים טוענים בין השאר, כי ביום התאונה, עמד הרכב של הנתבע, שהנו רכב עירוני, לרוחב נתיב הנסיעה תוך הפעלת פנסי הבהוב וזרקורים וזאת בהתאם להנחיה שקיבל בהיותו כונן במטה השלג של עיריית ירושלים, לחסום את נתיב הנסיעה לכיוון בית החולים הדסה עין כרם. לפתע רכב התובע אשר הגיע מכיוון קריית יובל ונסע במהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך, החליק ופגע ברכב של הנתבע.

 

דיון והכרעה

 

6) לאחר שנתתי את דעתי למכלול טענות הצדדים בכתבי בי-דין מטעמם וממכלול החומר הקיים בתיק ולאחר ששמעתי את טיעוניהם בדיון לפניי והתרשמתי מדבריהם, נחה דעתי כי בדין לדחות את התביעה, כפי שיוטעם להלן ובשים לב להוראת תקנה 15(ב) בתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי הדין), התשל"ז-1976, לפיה הנימוקים לפסק הדין יובאו באופן תמציתי.

 

7) למעשה, הפלוגתא בתביעה דידן הינה בשאלה המרכזית, האם נכונה טענת התובע לפיה רכב הנתבע ביצע פניית פרסה באופן פתאומי ממול ובכך פגע ברכבו.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>