נורינסקי נ' כהן
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות אשקלון |
64433-02-18
13.9.2018 |
|
בפני הרשמת הבכירה: עידית כלפה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: מיכאל נורינסקי |
הנתבע: שאול כהן |
| פסק-דין | |
1.תביעה קטנה לביטול עסקת מכר ריהוט מסוג ספה נפתחת, אשר נרכשה ע"י התובע מחנות הנתבע.
2.התובע טוען כי עם אספקת הספה התברר כי סופקה ספה במידה קטנה מהמידה שהוזמנה, ואף כשזו הוחלפה ע"י הנתבע היא הוחלפה בספה מדגם אחר, שכלל לא הוזמן ע"י התובע.
3.הנתבע טוען כי התובע מצביע על ספה מקטלוג שכלל אינו מצוי בחנותו, ולפיכך בסופו של יום התובע קיבל לאחר החלפה בדיוק את הספה שהזמין.
4.לאחר ששקלתי בטענות הצדדים, עיינתי בחומר הראיות הקיים ושמעתי את העדויות בפני, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל בנוגע לביטול העסקה והשבת תמורתה, כפי שיובהר להלן.
בהתאם להוראת תקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976, פסק הדין יהיה מנומק בצורה תמציתית.
5.בהסכם ההזמנה מתואר המוצר כך: "ספה דו-מושבי דגם SAN-DIEGO צבע כמו בתמונה קטלוג 85X104X140".
בתמורה, שילם התובע סך של 2,750 ₪ וכן סך נוסף של 250 ₪ בגין הובלה והרכבה.
חרף ההפניה לקטלוג לשם תיאור המוצר הנמכר ע"י הספק, לא טרח הנתבע להציג את תמונת הספה ונתוניה מתוך הקטלוג, וזאת אף חרף טענתו כי התובע מציג ספה מתוך קטלוג אחר, לא רלבנטי.
יוזכר כי אחריותו של הספק היא ליצור בהירות אצל הצרכן באשר למוצר המסופק לו, ולפרט בהזמנה את נתוניו הנדרשים של המוצר.
6.כאמור, לתמיכה בטענתו כי המדובר באי התאמה מהותית שלא תוקנה, מציג התובע הן תמונות קטלוג והן צילומי הספה כפי שצולמו על ידו ובהן אף נראה אורך הספה ע"י הצבת סרט מדידה.
בתמונת הקטלוג, ת/1, מצוין כי אכן המדובר בספה דגם SAN-DIEGO, באופן התואם את הרישום בהזמנה, אך ניכר כי הספה שמצולמת בבית התובע אינה דומה לספה שבת/1 ובדין אין התובע ורעייתו מסכינים עם הסתפקות בדגם שסופק בפועל תחת זה המוצג בת/1.
רעיית התובע העידה אף היא בפניי ועדותה, כפי עדות התובע, מהימנות עליי.
7.אף מבחינת אורך הספה, ניתן לראות בתמונות ת/2 כי על פי המדידה מדובר באורך הנע בין 130 ס"מ ל- 131 ס"מ, בעוד שעל פי ההזמנה מדובר באורך של 140 ס"מ. המדובר בהבדל ניכר במיוחד נוכח מהות המוצר והיותו דו שימושי, ועל כן עסקינן באי התאמה מהותית (זאת מלבד האמור בנוגע לדגם).
טענת הנתבע כי התובע קיבל לבסוף בדיוק את הספה שהזמין אינה נלמדת אפוא מהראיות הקיימות.
8.לפיכך, אני מורה על ביטול העסקה.
הנתבע ישיב לתובע את התמורה ששולמה בסך 2,750 ₪ וכן ישלם לתובע את עלות ההובלה שנאלץ לשלם בסך 250 ₪, והוצאות המשפט בסך 450 ₪.
סה"כ ישלם הנתבע לתובע סך של 3,000 ₪ והוצאות משפט בסך 450 ₪, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין.
בתוך 30 יום ממועד ביצוע התשלום יהיה רשאי הנתבע לפנות את הספה מבית התובע, לאחר תיאום מראש, וככל שלא ייעשה כן, יהיה רשאי התובע לנהוג בספה כמנהג בעלים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|