חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 64213-12-15 עזרא נ' מרדכי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריות
64213-12-15
18.4.2017
בפני השופט:
יוסי טורס

- נגד -
תובע:
רחמים עזרא
נתבעים:
1. שרון מרדכי
2. ש.י. דלתות 2011 בע"מ

פסק דין

  1. התובע רכש מהנתבעת 2 דלת כניסה וכן דלתות פנים. הנתבע 1 הוא הבעלים של הנתבעת ומי שהיה בקשר עם התובע בהקשר לעסקה.

  2. בכתב התביעה טען התובע כי הדלת הותקנה באופן לקוי וכי קיים רווח בלתי סביר בין תחתית הדלת לרצפה. התובע הגיש חוות דעת מומחה, בה צוין כי מלבן הדלת (היינו המשקוף והקורות) הותקן עם סטייה של 1.25% . עוד צוין כי התקנה לקויה זו הביאה למצב בו קיים מרווח לרצפה של 25 מ"מ בניגוד לתקן המרבי שהוא 8 מ"מ בלבד. בנוסף צוין כי נעשו ניסיונות ליישור הדלת, באמצעות חיתוך הצירים, אך ללא הועיל. מסקנת המומחה הייתה כי לא ניתן לתקן את הליקוי ויש להחליף את הדלת כולל "המלבן". לאור כך עתר התובע לפיצוי כספי של 25,000 ש"ח.

  3. הנתבעים הגישו כתב הגנה ובו טענו טענות בדבר המשא ומתן בין הצדדים וכן טענו ליתרת חוב של 5,500 ש"ח. בכתב ההגנה לא נטענה טענה לגוף הליקוי הנטען. בעת הדיון טענו הנתבעים כי לאחר התקנת המלבן, ביצע התובע בעצמו את הביטון אשר נעשה בצורה לקויה ומכאן הבעיה. לכך השיב התובע כי הסטייה התגלתה טרם הביטון והנתבע טען שהדבר אינו חשוב והדלת תהייה ישרה. ביחס ליתרת החוב, הדבר הוכחש ונטען לתשלום במזומן.

  4. קיימתי בתביעה זו ארבעה דיונים, במטרה להביא לתיקון הליקוי. בתחילה נעשה ניסיון לתקנו באופן שלא יחייב את פירוק המלבן המבוטן, אך הדבר לא צלח. בסופו של יום, הסכימו הצדדים להצעתי שהנתבעים יבצעו על חשבונם את התיקון, שכלל פירוק המלבן וביטונו מחדש, וזאת מבלי להודות באחריותם. התיקון בוצע לשביעות רצונו של התובע. הצדדים הסכימו כי לאחר התיקון, אחליט אם זכאי התובע לפיצוי כלשהו.

  5. התובע הגיש הודעה ובה טען לפיצוי שיישקף את הזמן שחלף עד לתיקון, את הסבל שנגרם עקב כניסת חרקים בזמן שהדלת לא הייתה תקינה ואת ההוצאות להן נדרש לצורך הגשת התביעה, לרבות עלות חוות דעת מומחה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>