חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 64213-11-16 כהן ואח' נ' חברת "קשרי תעופה"

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
64213-11-16
25.4.2017
בפני הרשם:
הבכיר איתי רגב

- נגד -
תובעים:
1. אריה כהן
2. רותי כהן

נתבעת:
חברת "קשרי תעופה"
פסק דין

לפני תביעה על סך 19,500 ₪.

התובעים טוענים כי הזמינו מהנתבעת חבילת נופש זוגית וכי הובטח להם שהמלון נמצא במרכז העיר. בפועל, כשהגיעו למלון התברר להם כי המלון מצוי במרחק כשעה נסיעה מהעיר ולכן נדרשו להוציא הוצאות נוספות על נסיעות.

סכום התביעה מורכב מהחזר בשל הוצאות הנסיעה (3,000 ₪), ייעוץ משפטי (1,500 ₪) ועגמת נפש (15,000 ₪ - קרוב ל-80% מהתביעה).

אין מחלוקת כי המלון בו שוכנו התובעים היה זה שהזמינו ושעבורו שילמו.

הנתבעת טוענת כי המלון נשוא המחלוקת הוזמן לאחר שהתובעים קיבלו לידיהם את מלוא פרטי ההזמנה ונתנו את אישורם, וכי מעולם לא נאמר או הובטח שהמלון מצוי בעיר קטניה (גם אם הוא נושא, כחלק משמו, את שמה של עיר זו). עוד נטען כי התובעים לא הציגו את טענותיהם בפני הנתבעת בזמן אמת אלא רק עם שובם לארץ וכי לו היו פונים אליה במהלך החופשה יתכן וניתן היה להציג פתרונות חלופיים.

הצדדים התייחסו בדיון להקלטות של שיחות בין התובעים לבין נציגי הנתבעת אולם אלו לא הוגשו לתיק בית המשפט וגם אם נאמר בשיחה (טענה שלא הוכחשה בדיון) שהמלון נמצא חמש דקות מקטניה הרי שלא ניתן ללמוד מן האמור על ההקשר ועל הנסיבות של דברים אלו וממילא לא ניתן להגיע לכלל מסקנה כי הזמנת המלון היתה על סמך התחייבות זו או מצג זה.

התובעים טוענים, למעשה, לביטולו של החוזה בין הצדדים בעילת הטעיה. צד לחוזה רשאי להשתחרר מן החוזה בגין הטעיה אם הצד השני לחוזה הטעה אותו - במעשה או במחדל (ור' ס' 15 לחוק החוזים). מאחר שהחוזה כבר קוים הרי שלא ניתן להורות בפועל על ביטולו ומשכך עותרים התובעים לפיצוי בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם ולהשבת ההוצאות העודפות שנדרשו לשלם ולא להשבת התמורה ששילמו בעד החוזה.

ואולם, על מנת לטעון להטעיה יש להראות כי הצד השני פעל על מנת ליצור מצג שווא במעשה או במחדל, ולא שוכנעתי כי עלה בידי התובעים להרים את הנטל המוטל עליהם ולהראות כי כך ארע. אין מחלוקת, כאמור, כי התובעים הזמינו את חופשתם במלון בו שוכנו בפועל. חזקה היא כי הפרטים הרלבנטים עמדו לנגד עיניהם כאשר ביצעו את הזמנתם חופשתם ולא הוצגו בפני ראיות שיש בהן כדי לסתור חזקה זו ומשכך – כדי להרים את הנטל שעל התובעים להרים.

התביעה, לפיכך, נדחית.

לפנים משורת הדין אין צו להוצאות.

ניתן היום, כ"ט ניסן תשע"ז, 25 אפריל 2017, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>