- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 6389-10-14 הלוי נ' אגמי
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות אשדוד |
6389-10-14
1.11.2015 |
|
בפני הרשמת הבכירה: טלמור פרס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: אברהם הלוי |
נתבעת: בית אגמי שווק רהיטים בע"מ ח.פ. 51257272785 |
| פסק דין | |
1.תביעה לביטול עסקת מכר שולחן וכיסאות והשבת התמורה הכוללת ששולמה בגין העסקה בסך של 4,500 ₪ בתוספת 1,000 ₪ בגין עוגמת נפש.
2.על פי כתב התביעה, ביום 23.3.13 רכש התובע מהנתבעת שולחן ו-4 כיסאות תמורת הסך של 4,500 ₪.
לאחר פחות משנה, כך על פי כתב התביעה, הבחין התובע בסדקים ברגלי השולחן. התובע סבר כי יש להמתין עם פנייתו לחנות שכן מדובר בחנות מכובדת אליה ניתן לפנות תמיד.
לאחר שהסדקים התרחבו, הופתע התובע לגלות כי רגלי השולחן מצופות במעין טפט שמתחיל להתקלף ורגל אחת מתנדנדת ומפורקת כך שהשולחן עומד בצורה מסוכנת.
3.התובע ורעייתו פנו לחנות ונאמר להם על ידי מנהלת החנות שחלפו חודשיים מהאחריות ולטענת המנהלת, התובע ורעייתו השתוללו על השולחן. לאחר וויכוחים רבים הסבירה המנהלת כי היא מוכנה לשלוח מישהו לבדוק את השולחן אולם הדבר כרוך בעלות כספית.
לטענת התובע, הוא התעקש וביקש שמישהו מוסמך יבוא לראות את השולחן ולאחר מספר ימים התקשר אליו אדם אשר לא הציג עצמו וביקש כי יכין כסף לפני בואו.
התובע ביקש לשוחח עם אחד מהמנהלים אשר הבטיח שיבוא בשבוע לאחר מכן, אולם מאז אותה פנייה חלפו שלושה חודשים במהלכם הגיע התובע מספר פעמים אל חנות הנתבעת, שלח פקסים ודואר רשום וניסה ליצור קשר טלפוני.
4.לאחר שבאחד מביקוריו בחנות, פגש התובע את בעלי הנתבעת הבטיח לו האחרון כי יגיע לביתו ובחלוף שבעה חודשים ממועד הפנייה הראשונה, הגיע לביתו, ראה את השולחן והציע לתובע לרכוש שולחן חדש מבלי חיוב בהובלה.
לתמיכה בגרסתו צירף התובע תמונות של השולחן, מכתבים שנשלחו והועברו בפקס לנתבע, וחוות דעת מאת חנות רהיטים אחרת.
לאור האמור, עותר התובע לביטול העסקה והשבת הסך של 4,500 ₪.
5.הנתבעת באמצעות בעליה, מר בני אגמי, כופרת בטענות התובע. לטענתה, פניית התובע אליה נעשתה כשנה וחצי לאחר הרכישה בטענה כי רגל השולחן מפורקת ורקובה. בעקבות בקשת התובע לשלוח איש שירות, תואם ביקור בבית הלקוח אליו הגיע בעלי הנתבעת אשר ראה את פינת האוכל ומשיחה בין הצדדים התברר כי עוזרת הבית שלהם הציפה את הסלון מספר פעמים ורגלי השולחן ספגו את המים ולכן נרקבו.
עוד על פי כתב ההגנה, הוסבר לתובע כי הנזק שנגרם הינו מרטיבות ואין אחריות על נזקים שנגרמו על ידי הלקוח עצמו בביתו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
