- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 63206-09-16 יעקובוביץ נ' מגנאזי
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות נתניה |
63206-09-16
4.5.2017 |
|
בפני הרשמת: מרי יפעתי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: יחיאל יעקובוביץ |
נתבע: אבי מגנאזי |
| פסק דין | |
|
לפניי תביעה כספית בגין נזק שנגרם לרכב התובע בתאונת דרכים שאירעה ביום 9.9.16.
לטענת התובע, הסיע את רכבו בנתיב הנסיעה ברחוב גבע בנתניה ואותת לפנייה שמאלה לרחוב אברהם שפירא. הנתבע, רכוב על קטנוע, ניסה לעקוף את רכב התובע בצומת מצד שמאל של הרכב, החליק ופגע ברכב בצדו השמאלי.
לטענת הנתבע, עת רכב על הקטנוע תוך נסיעה בנתיב הנסיעה כדין, הגיח לפתע התובע מימינו ופנה שמאלה תוך שהוא "חותך" את נתיב נסיעת הנתבע. כתוצאה מכך, פגע רכב התובע בקטנוע והסב לו נזקים. טוען הנתבע כי התאונה אירעה בשל רשלנות הובע אשר סטה לנתיב נסיעת הנתבע תוך פניה חסרת זהירות שמאלה לתוך נתיב נסיעת הקטנוע.
בדיון בפני העידו שני הנהגים.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם ובראיות שהוצגו, ולאחר ששמעתי העדויות וטיעוני הצדדים בפני, החלטתי לקבל את התביעה.
מעדות שני הנהגים עולה כי רחוב גבע בו נסעו הינו רחוב דו סטרי, נתיב נסיעה אחד לכל כיוון.
עדותו של התובע לפיה התאונה אירעה עת נסע עם רכבו בנתיב הנסיעה ואילו הנתבע, רכוב על קטנוע, עקף אותו מצד שמאל, היתה עדות מהימנה והתיישבה אף עם יתר הראיות בתיק ועם תנאי הדרך במקום התאונה.
מנגד, טענת הנתבע בכתב הגנתו ולפיה התובע הגיח מימין ופנה שמאלה תוך שהוא "חותך" את נתיב נסיעת הקטנוע, אינה סבירה ואינה מתיישבת עם הראיות בתיק.
שני הנהגים אישרו כי מימין לנתיב הנסיעה חונות מכוניות לצד הדרך. אין זה סביר כי רכב התובע ייסע בנתיב בו חונות מכוניות ויבצע פניה שמאלה בפתאומיות. הנתבע אף אינו טוען כי רכב התובע יצא מחניה.
מעבר לכך, הפגיעה אירעה בעת שרכב התובע ביצע פניה שמאלה לרחוב אברהם שפירא. מאחר ובתוך הצומת אין נתיב לרכבים חונים, ואף לא נתיב נסיעה נוסף כפי העולה מהראיות, גרסתו של הנתבע באשר לאופן התרחשות התאונה אינה סבירה.
נוכח האמור לעיל, אני מקבלת את גרסת התובע וקובעת כי האחריות לתאונה מוטלת על הנתבע.
לפיכך, אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע סך של 7,544 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
