חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 60717-03-17 סוויסה נ' מכללת נס בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות באר שבע
60717-03-17
5.8.2017
בפני הרשמת:
הבכירה ליאורה אדלשטיין

- נגד -
תובע:
אליאור סוויסה
נתבעת:
מכללת נס בע"מ
פסק דין

  1. לפני תביעה קטנה בסך 9,450 ₪.

    טענות התובע:

  2. התובע נרשם ללמוד קורס בשם MCSAוקורס נוסף בשם CCNA. משך הקורס שנה והוא מתקיים פעמיים בשבוע, 4 שעות בכל פעם. כשפנה התובע למכללה לראשונה, דבר עם יועצת ששמה שרון ומסר לה כי הוא מתקשה באנגלית. שרון בקשה שהתובע יעבור מבחן לבחינת יכלתו באנגלית והתובע נכשל בבחינה זו. היות וכך - מסרה שרון לתובע כי עליו לעבור מבחן אנגלית נוסף - והפעם עבר התובע את המבחן.

  3. לאחר מכן, בתאריך 1.9.16 - נרשם התובע לקורס ושילם תמורתו 13,500 ש"ח. כשנפתח הקורס, בתאריך 30.10.16, הגיע התובע לשיעורים, אולם שיעורים רבים נדחו עקב מחלת המרצה ועל כן היתה משמעות הדבר כי הקורס יסתיים רק בדצמבר 2017 ולא באוקטובר.

  4. לאחר מספר מועט של שיעורים דיבר התובע עם שרון ומסר לה כי הוא מתקשה בלימודיו למרות המאמץ שהוא משקיע בהם. כשברר עם חבריו התברר לו כי רובם מרגישים תסכול וחוסר אונים. גיבוש אותם מתלוננים לקבוצה לא הועיל על מנת שהנהלת הנתבעת תסכים להחזיר להם את תמורת הקורס. מספר מכתבים וטלפונים להנהלת הנתבעת לא הועילו.

  5. התובע פנה באופן פרטני ובקש לבטל את השתתפותו בקורס אולם בינתיים עבר זמן נוסף היות והנהלת הנתבעת מתכנסת לדון בבקשות רק פעם בחודש.

  6. בשלב כלשהו החליטה ההנהלה להחליף גם את המרצה ובינתיים הוקפא הקורס לשבועיים נוספים.

  7. בתאריך 5.3.17 הגיע המרצה החלופי וזה העביר את הקורס מתחילת חומר הלימודים על פי שיטתו הוא. התובע חש כי בזבז 5 חדשים ולא למד דבר ועל כן הוא מבקש לקבל החזר של החלק היחסי של הקורס, דהיינו 70% מהסכום ששילם, המהווה את סכום התביעה.

  8. הנתבעת סרבה והסכימה כי יעבור ללמוד קורס אחר אותו היא מציעה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>