- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חאמי נ' מהריזי
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
60614-11-16
24.7.2017 |
|
בפני השופטת: איילה גזית |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: רפאל חאמי |
נתבע: יעקב מהריזי |
| פסק דין | |
התובע הגיש תביעה לקבלת תשלום עבור שירותי חקירה שביצע לבקשת הנתבע, כאשר לטענת התובע, הנתבע שילם את המקדמה , ונותר לתשלום סך של 5,850 ₪ בתוספת מע"מ.
התובע טוען כי מסר לנתבע דו"ח ביניים המכיל את מירב המידע וכן הכין דו"ח סופי, אשר הנתבע סירב לקבלו ולשלם עבורו.
הנתבע לא הגיש כתב הגנה, אלא הגיש הודעה לתיק בית המשפט, וטען כי פנה לתובע, החוקר בנוגע לדירה בה השקיע יותר מ – 30 שנה של צעדים משפטיים לצורך מסקנה כי נעשו כנגדו צעדים נפשעים, והוא סבר שניתן להגיש תביעה מול עו"ד אמיר פרס, אלא שלאחר הגשת כל המסמכים, הוגשה התביעה כנגדו מצד החוקר ומצד עו"ד ברזיק, והוא פנה לשרת המשפטים בעניין זה.
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, ועיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם, עולה כי על הנתבע לשלם לתובע את התשלום שהוסכם ביניהם בגין העבודה שביצע.
על פי נספחי התביעה, התובע והנתבע חתמו על הסכם בעניין ביצוע חקירה, כאשר שולמה מקדמה והנתבע התחייב לשלם סך 5,850 ₪ בתוספת מע"מ, בהתאם להזמנת דו"ח החקירה מיום 29/06/16.
במעמד הדיון, התובע הציג את הדו"ח הסופי שהכין, כולל נספחי הדו"ח והדיסק שמצורף אליו, והנתבע קיבל לידיו במעמד הדיון את הדו"ח, הדיסק והנספחים.
משקיבל הנתבע את הדו"ח, יש לראות בכך קבלת תמורה עבור הזמנת העבודה בעניין החקירה שהוזמנה.
החקירה בוצעה על ידי התובע והתובע זכאי לתשלום בגין עבודתו, גם אם תוצאות החקירה לא הניבו את התוצאה שקיווה הנתבע להגיע אליה, ולא הניבו עילה להגשת תביעה משפטית.
אין בטענות הנתבע הסבר ראוי להעדר התשלום לתובע, והעובדה שאין "קייס" משפטי, בלשון הנתבע, כפי שציפה מהדו"ח, אין בה משום נימוק ראוי להעדר תשלום בגין החקירה שבוצעה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
