חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 579-02-15 בנדל נ' אגד - אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריות
579-02-15
26.3.2015
בפני השופט:
נאסר ג'השאן

- נגד -
תובע-נתבע שכנגד:
יגאל בנדל
נתבעת-תובעת שכנגד:
אגד - אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ
פסק דין

  

1.הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק על דרך הפשרה, לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [ נוסח משולב] התשמ"ד- 1984.

 

2.התובע והנתבע שכנגד (להלן : "התובע") טוען, כי ביום 06.1.2014 בדרך חיפה בקרית אתא כאשר רכב התובע מ.ר **-***-** (להלן : "רכב התובע") נכנס למעגל תנועה (כיכר) שבו שני מסלולי נסיעה, אוטובוס בבעלות הנתבעת והתובעת שכנגד (להלן : "הנתבעת") נסע מצידו הימני של רכב התובע, פגע בחלקו הימני וגרם לו נזקים, כל זאת כאשר רכב התובע נוסע במסלולו. עפ"י הנטען הוכרז רכב התובע כ"אובדן כללי", ובגין שרידיו קיבל התובע סך 1,470 ₪. התובע העמיד תביעתו ע"ס 16,297 הגם שעפ"י חוות דעת שמאי שצורפה לכתב התביעה, נזקיו מסתכמים בסך 13,297 ₪ ועלות חוות הדעת מסתכמת בסך 1,000 ₪.

 

3.הנתבעת הגישה כתב הגנה וכתב תביעה שכנגד, והיא טוענת כי מלוא האחריות לקרות התאונה רובצת היא על התובע. עפ"י הנתבעת, נהג האוטובוס נכנס למעגל תנועה שבו מסלול נסיעה אחד כאשר לפתע התובע ניסה לעקוף את האוטובוס בתוך מעגל התנועה מצד שמאל כאשר רכב התובע עולה על "עטרה" שמסביב למעגל וכתוצאה מכך אירעה ההתנגשות.

 

4.בכתב התביעה שכנגד טענה הנתבעת כי נגרמו לאוטובוס נזקים שעלות תיקונם היא סך 4,580 ₪. כמו-כן תבעה הנתבעת את עלות חוות דעתו של השמאי – סך 672 ש"ח ופיצוי בגין השבתת האוטובוס לשם תיקונו בסך 1,040 ₪.

 

5.בישיבת יום 23.3.2015 שמעתי את שני הנהגים ולאחר ששקלתי הן שיקולי צדק והן שיקולי פשרה, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע בתביעה העיקרית סך 7,149 ₪ ואילו בתביעה שכנגד ישלם התובע לנתבעת סך 2,626 ₪. הסכומים ישולמו תוך 30 ימים שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

 

6.בנסיבות העניין ונוכח התוצאה אליה הגעתי, לא מצאתי מקום לעשות צו להוצאות.

 

7.לכל אחד מן הצדדים הזכות להגיש בקשת רשות ערעור על פסק דיני זה לבית המשפט המחוזי בחיפה וזאת תוך 15 ימים מיום קבלת פסק הדין לידיו.

 

 

 

ניתן היום, ו' ניסן תשע"ה, 26 מרץ 2015, בהעדר הצדדים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>