ת"ק 57718-02-15 לוי נ' צ'סנובצקי ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריות |
45516-04-15, 57718-02-15
28.11.2015 |
|
בפני השופטת: לובנה שלאעטה חלאילה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע (ת"ק 57718-02-15): צחי לוי |
נתבעים: 1. יורי צ'סנובצקי 2. פניקס - חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
|
ובעניין : |
||
|
התובעים (ת"ק 45516-04-15) 1. יבטונשקו לב 2. יורי צ'סנובצקי |
||
|
נגד |
||
|
צחי לוי |
||
|
|
||
-
עסקינן בשתי תביעות שהדיון בהן אוחד ואשר עניינן בנזקים שנגרמו לרכביהם של הצדדים בתאונת דרכים שארעה בעכו ביום 11.1.2015 (להלן: "התאונה").
-
בזמנים הרלוונטיים לתאונה נהג מר ברק גמון בקטנוע מס' 9280330 הנמצא בבעלותו של צחי לוי ומנגד נהג מר יורי צ'סנובצקי (להלן: "יורי") ברכב מסוג 76-726-58 הנמצא בבעלותו של יבטונשקו לב והמבוטח אצל הפניקס חברה לביטוח בע"מ.
-
לוי טען כי עובר לתאונה הקטנוע היה בנסיעה ישרה ויורי אשר נסע ברכבו בנתיב הנגדי פנה שמאלה ופגע בו. התביעה שהגיש לוי בתיק 57718-02-15 הועמדה ע"ס 14,075 ₪ והיא מתבססת על חוות דעת שמאי שבדק את הקטנוע, הכריז עליו כאובדן גמור והעמיד ערכו בניכוי עלות שרידים ע"ס 13,225 ₪. התובע עותר לחיוב הנתבעים בסכום זה בנוסף לשכ"ט שמאי בסך 850 ₪.
-
מנגד טען יורי כי הוא ביצע פניה שמאלה בצומת, ולאחר שהשלים את הפנייה, המשיך לנסוע ישר. לפתע, הגיח הקטנוע ופגע ברכבו בחלקו האחורי מצד ימין.
התביעה בתיק 45516-04-15 הועמדה ע"ס 6473 ₪ וצורפה לה חוות דעת שמאי שהעריך את הנזקים שנגרמו לרכב עקב התאונה בסך 5,723 ₪. מעבר לסכום זה מבקש התובע לחייב את הנתבע בשכ"ט שמאי בסך של 750 ₪.
-
הנהגים המעורבים בתאונה העידו לפניי ותיארו כל אחד לגרסתו את אופן התרחשותה. מטעם לוי הוגשו תמונות של מקום אירוע התאונה ותמונות צבעוניות של האופנוע, לאחר התאונה. מטעם יורי העידו שני עדים אשר נסעו עמו ברכב ויצאו ממנו ממש לפני אירוע התאונה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|