חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 53071-01-16 דיאב נ' מריח

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עכו
53071-01-16
4.8.2016
בפני השופט:
משה אלטר (שופט עמית)

- נגד -
התובע:
מוחמד דיאב
הנתבע:
סלאמה מריח
פסק דין
 

 

 

1.התובע הינו הבעלים של מבנה בן שתי קומות בישוב טמרה, שנבנה על חלקה 46 בגוש 18565 (להלן: "המבנה").

 

בקומת הקרקע ישנן שתי יחידות, המשמשות לעסקים, אותן משכיר התובע. בקומה הראשונה ישנן שתי יחידות דיור, שבנייתן טרם הושלמה.

 

2.בחודש יוני 2015 פנה התובע אל הנתבע, שהינו חשמלאי במקצועו, וביקש ממנו לבצע את עבודות החשמל הדרושות לצורך חיבור שתי היחידות שבקומת הקרקע לרשת החשמל, לרבות פתיחת הזמנה חדשה לשני מונים, הכנת תכניות חשמל והגשתן לחברת החשמל. הנתבע נעתר לבקשת התובע וסוכם ביניהם כי בתמורה לביצוע העבודות ישלם התובע לנתבע 20,000 ₪.

 

3. לטענת התובע, כעולה מכתב התביעה, בתאריך 13/7/15 הביא לו הנתבע אישור מחברת החשמל על כך שהוא פתח הזמנה לשני מונים חדשים וכעבור מס' ימים, הביא הנתבע עובדים מחברת החשמל שחיברו את המונים לרשת החשמל. בעקבות זאת הוא שילם לנתבע את הסך של 20,000 ₪, עליו הוסכם. התשלום בוצע בשני שלבים.

 

עוד נטען ע"י התובע, בכתב התביעה, כי בחודש 11/2015 הוא קיבל מכתבים מחברת החשמל בהם צויין כי האישורים שהומצאו לחברת החשמל ע"י הנתבע (הכוונה בעיקר לטופס 4) במסגרת הזמנת החיבור לרשת החשמל היו מזויפים וניתנה לתובע אורכה של 45 יום להסדרת העניין. הוא פנה אל הנתבע והודיעו על כך והנתבע הבטיח לטפל בעניין בהקדם האפשרי, אולם לא עשה כן, נעלם וניתק קשר ובסופו של דבר, ב 13/1/16, ניתקה חברת החשמל את שני המונים מהחשמל ושני העסקים נותרו ללא חשמל והושבתו.

 

לכן הגיש התובע את תביעתו שבפניי, בה הוא עותר לחייב את הנתבע להחזיר לו את הסך של 20,000 ₪ וכן לפצותו בסכום של 10,000 ₪ "עבור ביטול הזמנה חדשה, הוצאות לחיבורים זמניים לשני העסקים, עוגמת הנפש, הוצאות לחברת החשמל לניתוק וחיבור המונה ופיצוי עבור יומיים שהעסקים היו מושבתים".

 

4.לטענת הנתבע, כעולה מכתב ההגנה, כל שהתחייב לעשות זה "...לבצע עבורו (עבור התובע – מ.א.) עבודות חשמל ובכללן הכנת תוכניות חשמל והגשתם לחברת החשמל וכן פתיחת הזמנה חדשה לשני מונים" ואת זה הוא ביצע.

 

עוד נטען ע"י הנתבע, בכתב ההגנה, כי הוא קיבל מהתובע את היתר הבניה + טופס 4 ואת אלה + תכניות החשמל שהוא הכין הוא מסר לחברת החשמל ובעקבות כך "... חברת החשמל הגיעה למבנה שבבעלות התובע בדקה את מתקן החשמל ואישרה אותו הכל בהתאם למפרטים ולתוכניות שהוגשו ע"י הנתבע".

 

עוד נטען ע"י הנתבע, בכתב ההגנה, כי חברת החשמל ניתקה את החשמל מהמבנה עקב זיוף טופס 4, "... ע"י התובע ו/או מי מטעמו" וכי לנתבע אין כל קשר לזיוף. לטענתו, הוא "... ביצע את עבודתו ללא דופי ועמד בכל התחייבויותיו. העובדה שהתובע המציא אישור טופס 10004 ו/או היתר בניה מזויף אינו מעניינו של הנתבע ועל כן אין לתובע להליך אלא על עצמו".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>