ת"ק 52830-05-15
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
52830-05-15
2.7.2015 |
|
בפני השופט: יחזקאל הראל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: מיכל בביאן |
נתבעים: 1. עדי היופי שבעיצובים בע"מ 2. הולמס פלייס אינטרנשיונל בע"מ 3. אנגלו סכסון סוכנות לנכסים (ישראל 1992) בע"מ 4. איל מקיאג' קוסמטיקה (2013) בע"מ 5. גבע באראט בע"מ 6. "כיד" ערוץ הקניות בע"מ 7. שיא גל המכללה הישראלית לשייט 2000 בע"מ 8. אספרסו קלאב בע"מ |
| החלטה | |
|
התובעת הגישה כתב תביעה כנגד 8 נתבעים. לאחר שהוסרה לבקשתה הנתבעת 1, עדי היופי שבעיצובים בע"מ, נותרה תביעתה כנגד שבע חברות והן: הולמס פלייס אינטרנשיונל בע"מ, אנגלו סכסון סוכנות לנכסים בע"מ, איל מקיאג' קוסמטיקה בע"מ, גבע באראט בע"מ, "כיד" ערוץ הקניות בע"מ, שיא גל המכללה הישראלית לשייט בע"מ, אספרסו קלאב בע"מ.
תקנה 22(א) לתקנות סדר הדין האזרחי קובעת: "מותר לצרף בחזקת נתבעים בתובענה אחת את כל הנתבעים למתן סעד - בין ביחד, בין לחוד ובין לחלופין – בשל מעשה אחד או עסקה אחת או סדרה אחת של מעשים או עיסקאות, או כתוצאה של אחד מאלה, ושאילו הוגשו נגדם תובענות נפרדות היתה מתעוררת בהן שאלה משותפת, משפטית או עובדתית."
מכאן שהאפשרות לצרוף מספר נתבעים מותנית בהתקיים שני תנאים מצטברים ולא חלופיים: התנאי הראשון -בהתקיים קשר ענייני בין הנתבעים ובין עצמם ובינם ובין התובע, התנאי השני - בהתקיים שאלה משותפת, משפטית או עובדתית.
בתביעה שלפניי לא מתקיים התנאי ראשון. התביעה הוגשה כנגד חברות שונות בהעדר קשר ביניהן. הנסיבות העובדתיות שונות ודינן להתברר בנפרד.
מסקנתי כי התביעה אינה ראויה להידון במאוחד כנגד שבע החברות ודינה להימחק.
יחד עם זאת, על מנת שלא לגרום נזק לתובעת כתוצאה ממחיקת ההליך, ניתנת לתובעת שהות של 7 ימים, מקבלת ההחלטה, להודיע כנגד איזו נתבעת ברצונה להמשיך ולנהל הליך זה. התביעה כנגד הנתבעות האחרות תמחק והתובעת תהא רשאית להגיש תביעות נפרדות כנגדן בכפוף לדין.
כתב הגנה יוגש, לאחר שהתובעת תודיע נגד איזו נתבעת ברצונה להמשיך ולנהל הליך זה, ובהתאם למועדים הקבועים בחוק.
בהעדר הודעת התובעת במועד הקצוב תמחק התביעה. לתזכורת פנימית בהעדר הצדדים ליום 16.7.15.
המזכירות תמציא ההחלטה לצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|