ת"ק 52671-05-14 הירש נ' בונט הנדסת בידוד וקירור בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון
52671-05-14
12.6.2015
בפני השופטת:
מיכל עמית - אניסמן

- נגד -
תובעת:
סימונה הירש
נתבעים:
1. בונט הנדסת בידוד וקירור בע"מ
2. אשר אזואלוס – התביעה נמחקה

פסק דין
 

 

לפניי תביעה שעניינה תאונת דרכים אשר התרחשה ביום 23.2.14 בין רכב התובעת, לבין משאית בבעלות הנתבעת (להלן: "המשאית" או "התאונה", לפי הענין).

 

1.על-פי גירסת התובעת, רכבה נסע בנתיב השמאלי בכביש ברחוב עמק דותן בעיר מודיעין, שעה שלנתיבה התפרץ כלי רכב נוסף, ובשל כך נאלצה להאט את הנסיעה, או אז, המשאית פגעה ברכבה מאחור.

 

2.לטענתה, נהג המשאית מסר לה את שמו ומספר תעודת הזהות שלו (הפתק עליו נרשמו פרטי הנהג הוצג לבית המשפט), וכן פרטי החברה בה הוא עובד, הנתבעת, ואולם לאחר מכן, הנתבעת וחברת הביטוח מטעמה התנערו מהאחריות לקרות התאונה.

 

3.משכך, עותרת התובעת לחיוב הנתבעת, בסך של 11,041 ₪ בגין עלות התיקון על פי חוות דעת שמאי שצורפה לכתב התביעה; הסך של 5,730 ₪ בגין ירידת ערך הרכב; הסך של 1,800 ש"ח בגין הוצאות; הסך של 700 ₪ בגין שכר טרחת שמאי וכן אגרת בית המשפט.

 

4.מנגד, מכחישה הנתבעת מעורבות המשאית בתאונה, כמו גם את הנזק הנטען. הנתבעת טוענת כי לתובעת אין עילת תביעה כנגדה שעה שלטענתה בעלות ברכב הפוגע, קרי במשאית, איננה מקימה עילה כנגדה. עוד לטענתה, בעת קבלתו לעבודה, נהג המשאית הציג בפניה צילום תעודת זהות ורישיון נהיגה מזויפים, כפי שהתברר בדיעבד בעקבות התאונה. משכך, לטענתה, לא ניתן לו על ידה היתר לנהוג במשאית.

 

5.עוד טוענת הנתבעת, כי אין להטיל לפתחה האחריות לקרות התאונה, שעה שרכב צד ג', אשר התפרץ לנתיב נסיעתה של התובעת, הוא האחראי הבלעדי בקרות התאונה.

6.לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים, ועיינתי בטענות הצדדים, כפי שהועלו אף על הכתב מעבר לאמור בדיון, מצאתי כי התובעת הרימה את הנטל המוטל על כתפיה לצורך הוכחת תביעתה על פי מאזן ההסתברויות. ואנמק.

 

7.ראשית, אין בידי לקבל את גירסת הנתבעת בדבר התכחשות מוחלטת לקרות התאונה ולמעורבות המשאית בה. התובעת העידה, כי לאחר התאונה, נהג המשאית הפוגעת, מסר לה פתק ובו פרטיו האישיים, שמו, אשר אזואלוס, מספר תעודת זהות (עמוד 5 לפרוטוקול בשורות 15-16) וכן פרטי החברה הנתבעת (צילום ספר הקבלות שצולם על ידי התובעת הוצג לבית המשפט). הנתבעת טוענת כי אין בכך כדי להרים את הנטל להוכחת הטענה, כי המשאית היתה מעורבת בתאונה, שכן לשיטתה הגם שבחברה הנתבעת עבד אדם העונה לשם אשר אזואלוס, הרי שמספר תעודת הזהות שלו שונה מזה שנמסר לתובעת.

 

8.סבורני, כי התובעת בעדותה, הנתמכת בעדות בנה, והמהימנה עלי, הרימה את הנטל המוטל על כתפיה להוכחת הטענה, לפיה משאית הנתבעת היתה מעורבת בתאונה. התובעת כאמור הציגה צילום של ספר קבלות של הנתבעת וכן פתק שנרשם על ידי הנהג הפוגע. הנתבעת איננה מכחישה כי משאית בעלת מספר הרישוי שנמסר על ידי התובעת הינה בבעלותה, ואף מודה כי מר אשר אזואליס עובד אצלה, אך טוענת כי מדובר באשר אזואליס אחר.

 

9.התובעת תבעה בתחילה את מר אשר אזואליס, אך שעה שהאחרון לא אותר, נמחק כנתבע על פי החלטת כבוד הרשם רף. משכך, משלא אותר הנהג, הרי שקמה חבות לנתבעת, כבעלים של המשאית הפוגעת, לשאת באחריות לנזקי התאונה, שכן הנהג ברכבה הינו שלוח שלה אשר נהג בהרשאתה, אף אם נכונה גירסתה כי מסר לה תעודת זהות מזוייפת, כטענתה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>