ת"ק 51519-11-14 כ' נ' מ.מ קליניק קר קולג' בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות באר שבע |
51519-11-14
23.8.2015 |
|
בפני השופט: משה הולצמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: ר' כ' |
הנתבעת: מ.מ קליניק קר קולג' בע"מ ח.פ. 514284199 |
| פסק דין | |
-
התובעת הגישה תביעה כספית בסך 5,000 ₪, כך במקור, להשבת כספים שנגבו ממנה ביתר, לרבות בשל הפקדת שיקים שלא כדין על ידי הנתבעת, וכפועל יוצא מכך בשל חיובה בעמלות שונות על ידי הבנק, וכן תשלום הוצאות המשפט.
עיקרי טענות התובעת
-
ביום 29.3.2011 התובעת התקשרה עם הנתבעת לצורך הסרת שיער בלייזר.
סכום העסקה עמד על סך של 11,511 ₪ כולל מע"מ. 5,000 ש"ח שולמו על ידי התובעת בכרטיס אשראי, ואת יתרת הסכום שעמד על סך של 6,498 ₪ שילמה באמצעות 18 שיקים על סך של 361 ₪ כל אחד.
לאחר שהתובעת סגרה את חשבונה בבנק, לצורך מעבר לחשבון משותף עם בעלה (להלן: "החשבון המשותף"), הגיעה ביום 8.10.2013 למשרדי הנתבעת, לצורך החלפת שבעה שיקים מהשיקים הקודמים שנמסרו לנתבעת כנגד שיקים מהחשבון המשותף.
כך נמסרו שבעה שיקים על סך של 385 ₪ כל אחד, וזאת לאחר שנציגת הנתבעת דרשה תוספת של 24 ₪ בגין העמלה הכרוכה בהוצאת שיקים מהמשמורת והפקדת השיקים החדשים.
התובעת ביקשה ממנהלת הנתבעת את השיקים הקודמים ונענתה על ידה כי משיכת שיקים מהבנק אורכת זמן ואלה יוחזרו בהמשך.
ביום 25.3.2014 קיבלה התובעת מכתב לבית הוריה ונטען ששני שיקים נפרעו וחמישה שיקים מחשבונה חזרו ויש לפרוע אותם בהקדם, וזאת למרות שהתובעת סגרה את חשבונה. בשל הפקדת השיקים החשבון המשיך להיות פעיל, הדבר גרר חיוב בעמלות שונות, וליתרת חוב בסך של 1,147 ₪.
בין התובעת לבין נציגת הנתבעת היה דין ודברים אלא שהאחרונה לא הסכימה להשיב לתובעת את כספה.
בנוסף לחיוב הנתבעת בגין השבת השיקים אשר נפרעו ביתר ודמי הביטול, התבקש להורות על החזר הוצאות המשפט, והוצאות שונות עקב ניהול ההליך לרבות פיצוי בגין עוגמת נפש.
עיקרי טענות הנתבעת
-
הנתבעת לא הגישה כתב הגנה מטעמה.
בדיון שנערך בפניי ביום 9.3.2015 טענה נציגת הנתבעת כי לא הוגש כתב הגנה בשל עיתוי הגשת כתב התביעה, כשבועיים וחצי טרם מועד הדיון.
בדיון טענה נציגת הנתבעת שנמסרו לה 18 שיקים על ידי התובעת, אך לאחר מכן נמסרו לחזקתה חמישה שיקים נוספים בלבד, ולא שבעה שיקים כטענת התובעת. עוד נטען כי חזרו שבעה שיקים, ועבור שניים מהם התובעת שילמה בשיק אחד על סך 776 ₪.
נציגת הנתבעת טענה שיש להורות על סילוק התביעה מחמת העדר עילת תביעה.
השלמת מסמכים
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|