מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"ק 51485-02-17 לביא ואח' נ' מאיר - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 51485-02-17 לביא ואח' נ' מאיר

תאריך פרסום : 23/09/2017 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עכו
51485-02-17
19/09/2017
בפני השופט:
משה אלטר (שופט עמית)

- נגד -
התובעים:
1. ארנון לביא
2. חגית לביא

הנתבע:
בני מאיר
פסק דין

1.התובעים הינם הבעלים של דירת שלושה חדרים, הנמצאת בקיבוץ גשר הזיו, רחוב נתיב הדולב 13 (להלן: "הדירה").

בתאריך 5.7.13 השכירו התובעים את הדירה לנתבע ולאשתו, לתקופה של 12 חודש, החל מיום 1.8.13 עד יום 1.8.14 ("תקופת השכירות הראשונה") ובקשר לכך נחתם בין הצדדים חוזה שכירות (להלן: "חוזה השכירות").

בתום תקופת השכירות הראשונה הוארכה השכירות לשנה נוספת, מיום 1.8.14 עד יום 1.8.15 (להלן: "תקופת השכירות השנייה").

בתום תקופת השכירות השנייה הוארכה השכירות לשנה נוספת, מיום 1.8.15 ועד ליום 31.7.16 (להלן: "תקופת השכירות השלישית").

בתאריך 31.3.16 (אמנם בכתב התביעה נכתב 31.3.15, אולם מעדויות הצדדים ברור שהכוונה ל- 31.3.16) פינו הנתבע ואשתו את הדירה, ארבעה חודשים לפני תום תקופת השכירות השלישית.

2.בתביעה שבפניי עותרים התובעים לחייב את הנתבע לשלם להם את הסך של 17,550 ₪, לפי הפירוט כדקלמן:

א. סך של 14,200 ₪ שכר דירה לתקופה של 1.4.16 – 31.7.16.

ב. סך של 600 ₪ עלות שליחת מכתב ע"י עו"ד.

ג.1,000 ₪ עלות צביעת הדירה.

ד.1,500 ₪ הפסד שלושה ימי עבודה.

ה.250 ₪ עלות פתיחת תיק בהוצל"פ.

3.אין חולקין כי סיום השכירות ב- 31.3.16 היתה בידיעת התובעים ובהסכמתם. עיקר המחלוקת בין הצדדים הינה בשאלה האם הסכמת התובעים ניתנה בכפוף לכך שהנתבע ואשתו ימצאו דייר חליפי, כטענת התובעים, אם לאו, כטענת התובע.

בהתאם לסעף 3(ד) לחוזה השכירות, במידה והנתבע מפנה את הדירה לפני תום תקופת השכירות, מוטל עליו "...לשאת בכל התשלומים לפי הסכם זה למשך כל תקופת השכירות הנותרת". משמעות סעיף זה , כי גם אם הנתבעים מפנים את הדירה לפני תום תקופת השכירות, הם חייבים להמשיך לשלם את התשלומים החלים עליהם, לרבות שכר דירה, עד תום תקופת השכירות.

אין חולקין כי צדדים להסכם רשאים להסכים לשינוי התנאים המפורטים בהסכם, אולם עול ההוכחה כי היתה הסכמה כזו מוטל על מי שטוען כי היתה הסכמה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ