חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 4979-09-14 ברנטוין ואח' נ' חופש ותעופה בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
4979-09-14
20.2.2015
בפני הרשמת:
אושרית הובר היימן

- נגד -
תובעים:
1. רון ברנטוין
2. גב' דינה לביא

נתבעת:
חופש ותעופה בע"מ
פסק דין
 

 

התובעים רכשו מהנתבעת חבילת נופש לברלין, החל מיום 19.07.14 ועד יום 26.07.14. במסגרת החבילה נכללו שירותי העברות וטיסות של חברת התעופה airlines Lufthansa german .

 

התובעים טסו לברלין כמתוכנן.

 

ביום 24.07.14, בשעה 17:04 אחר הצהריים שלח התובע 1 הודעת דוא"ל אל נציגת הנתבעת בברלין על מנת לברר מועד העברות ביום הטיסה חזרה. בהודעת דוא"ל אשר נשלחה לתובע חזרה למחרת, 25.07.14 בשעה 10:12, הודע לתובע כי "נכון לעכשיו ועד להודעה החדשה, כל הטיסות, למעט ישראייר ואל על מבוטלות" והתובע הופנה לקבלת פרטים נוספים לנתבעת, במספר טלפון בישראל.

 

בהודעת דוא"ל מיום 25.07.14 בשעה 11:05, שהינה הודעת המשך להודעה אחרת (שלא צורפה לכתב התביעה) אשר נשאה את הכותרת "עדכון בעקבות המצב הביטחוני", נכתב ע"י התובע 1 "מאשר בתודה קבלת העדכון", והוספה דרישתו כי הנתבעת תדאג לתובעים לשהות נוספת במלון בו לנו למשך פרק הזמן של העיכוב בטיסה וכיסוי הוצאותיהם בגין שהות זו. בהודעת דוא"ל שנשלחה ע"י נציגת הנתבעת בברלין, מספר דקות לאחר מכן (בשעה 11:13), נכתב "הי שוחחתי עם חופש ותעופה, הם אומרים שבכל מקרה להגיע לשדה התעופה גם אם הטיסה לא תצא ושם חברת התעופה תדאג לכם למלון חלופי".

 

בתכתובת נוספת מאותו היום, פנה התובע 1 לברר עם נציגת הנתבעת בברלין מתי יהיו שירותי העברה מן המלון לשדה התעופה, בהמשך להנחיה לפיה עליהם להתייצב בשדה בכל מקרה, ותגובת הנציגה כי לא יהיו שירותי העברה.

 

הודעת הדוא"ל האחרונה שצורפה, היא פנייתו של התובע מאותו היום, בשעה 17:00, בבקשה להבהרות נוספות, לגבי הגורם אליו נדרשים התובעים לפנות והמלון בו ישהו.

 

אין חולק, כי כאשר הגיעו התובעים אל דלפק חברת התעופה, צד ג', בברלין, נמצאה עבורם ע"י צד ג' טיסה חלופית ליום המחרת, 27.07.14 בשעה 22:30, וכן זכות לינה במלון בברלין.

 

לטענת התובעים, כל ניסיונותיהם, ביום 25.07.14, ליצור קשר טלפוני עם משרדי הנתבעת בארץ לא צלחו. עוד טענו, כי הנתבעת הפרה את חובתה לספק שירותי העברה לשדה התעופה. בנוסף נטען, כי הטיסה בוטלה שלא כתוצאה מן המצב הביטחוני בישראל, כי אם משיקולי כדאיות עסקית. בנוסף טענו התובעים, כי הטיסה החלופית שהוצעה להם דרשה העברתם לחלק מרוחק של ברלין וכן נשיאה בהוצאות שהיו כרוכות בשהות הנוספת בברלין, לרבות העברות, ארוחות, וכן תשלום עבור חדר מנוחה שכן היה עליהם לפנות את חדר המלון שהוזמן עבורם ע"י צד ג' כבר ב – 12:00 בצהריים ואילו הטיסה הייתה בשעת ערב מאוחרת.

 

בתביעה זו עותרים התובעים לחיוב הנתבעת לפצותם בגין הוצאות חריגות שנגרמו להם באופן בלתי מתוכנן עת הם נאלצו לשהות בברלין (בסך כולל של 708 ₪). כמו כן הם עותרים לחיוב הנתבעות לפצותם בגין התנהלות מחפירה של הנתבעת, כטענתם, ועוגמת הנפש שנגרמה להם בשל השהייה הנוספת בברלין, בסך כולל של 21,000 ש"ח.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>