חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עזרא נ' אמבט ליין בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות אשקלון
48426-05-17
8.2.2018
בפני הרשמת הבכירה:
עידית כלפה

- נגד -
התובע:
עזרא עזרא
הנתבעת:
אמבט ליין בע"מ ח.פ. 512101544
פסק-דין

 

1.תביעה קטנה להשבת התשלומים ששילם התובע לנתבעת בגין רכישת מטבח כולל תכולה וריצוף בטענה לקיומם של פגמים במוצרים.

 

מאחר שהמחלוקת המרכזית בין הצדדים נגעה לטענת התובע לפגמים בריצוף הגורמים לכיעור מראה הרצפה כולה, ומאחר שגם לפי חוות דעת המומחה מטעם התובע נדרשה בדיקה של מכון התקנים בעניין, הסכימו הצדדים על מינוי מכון התקנים כמומחה מטעם בית המשפט לבדיקת טענות התובע בנוגע לריצוף.

 

המומחה מטעם מכון התקנים, המהנדס מר משה חיים, ביקר בדירת התובע בה מצוי הריצוף הנדון בנוכחות הצדדים, ובדק את הריצוף ואת טענותיהם.

ממצאי המומחה הינם כי בסריקה ויזואלית של השטח המרוצף המשטח נראה טוב וברמת תחזוקה טובה, וכי סימנים כהים בכיוון נתון ומיקום נתון על המרצפות על רקע מעט בהיר מגוון המרצפות נתגלו רק באמצעות הכוונה של התובע וללא הכוונה זו ספק רב באם היה המומחה מצליח לזהות את הסימנים הללו על פני האריחים.

עוד מסביר המומחה בחוות הדעת כי גם לאחר הכוונת התובע לאזורים בהם קיימים הסימנים, ההבחנה בהם התבצעה שלא על פי דרישת התקנים הישימים, דהיינו, המומחה נדרש להסתכל בזוויות הסתכלות ובמרחקים שונים מהתקן (לא במאונך לפני הרצפה), ולחפש השתקפויות אור על פני המרצפות על מנת שיבליטו או ישקפו את הסימנים. המומחה מבהיר כי אופן האיתור הנ"ל איננו בהתאם לתקן, וכי בעמידה במאונך לרצפה מעל מספר מקומות "חשודים" ובעוצמת אור של כ- 300 לוקס, דהיינו לפי תנאי התקן, לא הצליח להבחין בסימנים אלה.

לעמדת המומחה האריחים רוצפו במצבם כיום מאחר שאיתור הסימנים קשה עד כדי לא אפשרי ללא הכוונה. בבחינת האריחים בהתאם לדרישות התקן ספק אם היו מתגלים.

 

עם זאת, מציין המומחה כי יש להביא בחשבון כי הסימנים קיימים במרצפות ואין להתעלם מקיומם, וכי לעמדתו המדובר בפגם באריחים הנובע מתהליך הייצור ולא כתוצאה משימוש בחומר ניקוי אגרסיבי או לא מתאים.

 

2.לאחר קבלת חוות הדעת נתבקשה עמדת הצדדים ביחס אליה, וזו ניתנה.

 

לאחר ששקלתי בטענות הצדדים, עיינתי בכל החומר הקיים, כמו גם לאור ממצאי המומחה מטעם בית המשפט, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל באופן חלקי כפי שיובהר להלן.

 

בהתאם להוראת תקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), התשל"ז-1976, פסק הדין יהיה מנומק בצורה תמציתית.

 

3.בכל הנוגע לאריחי הריצוף אין חולק כי קיימים בהם סימנים המהווים פגם בתהליך ייצורם, וזאת כעולה מחוות דעת המומחה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>