ת"ק 47393-05-14 טריקי ואח' נ' שי וצפריר פרקטים בעמ ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה |
47393-05-14
20.1.2015 |
|
בפני השופטת: אביבה טלמור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעות: 1. ענת טריקי 2. שני טריקי |
נתבעים: 1. שי וצפריר פרקטים בע"מ 2. עמוס סבן 3. שמג"ד חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
בפני תביעה כספית בגין תאונת דרכים שארעה ביום 19.2.14 בסמוך לצומת סביונים שליד תל השומר (להלן:"התאונה"), תאונה בה היו מעורבים רכב תובעת 1 מס' רישוי 45-924-63 נהוג בידי תובעת 2 שהיא בתה של תובעת 1 (להלן:"רכב התובעות") ורכב נתבעת 1 מס' רישוי 77-278-13 נהוג בידי נתבע 2 (להלן:"רכב הנתבעים") המבוטח בנתבעת 3.
בתביעתן עתרו התובעות לחיוב הנתבעים בסכום הנזקים שנגרמו להן כתוצאה מהתאונה כמפורט להלן:
א. השתתפות עצמית בסך של - 700 ₪.
ב. ירידת ערך הרכב בסך של - 348 ₪.
ג. הפסד הנחת העדר תביעות בסך של – 1,350 ₪.
להוכחת נזקיהן הגישו התובעות חוות דעת שמאי +תמונות, חישוב סכום פיצויים ואישור עבור הפסדים מאיילון חברה לביטוח בע"מ ומסמכים.
תובעת 1 העידה כי היא הבעלים של רכב התובעות אשר ביום התאונה היה נהוג על ידי בתה תובעת 2. רכב התובעות היה מעורב בתאונת דרכים בה פגע רכב הנתבעים הנהוג בידי נתבע 2 ברכב התובעות ונגרמו נזקים כמפורט במסמכים שצורפו לתביעה וכדבריה:
"אני בעלת רכב שמספרו 45-924-63 שבו נהגה ביום 19/2/14 טריקי שני שהיא בתי. היא נהגה ברכב ברשותי ובהסכמתי המלאה, כפי שהיא ציינה בפניי הרכב היה מעורב בתאונה שבה רכב מס 7727813 שלי ונגרמו נזקים. את נזקי הרכב קבלתי מחברת הביטוח שבה הרכב שלי מבוטח ואני תובעת את יתרת ההפסדים שלא קבלתי שהם השתתפות עצמית בסך 700 ₪, ירידת ערך הרכב 348 ₪, הפסד הנחת היעדר תביעות בסך 1,350 ₪. מבקשת לפסוק סכומים אלה בצירוף ריבית, הפרשי הצמדה והוצאות".
תובעת 1 לא נחקרה בחקירה נגדית על ידי נתבעים 1 ו- 2.
בחקירתה הנגדית על ידי נציגת נתבעת 3 לשאלה "האם הרכב שלך עבר תאונת דרכים קודמת לפני התאונה נשוא הדיון" השיבה "מעולם לא". לשאלה "האם היו לרכב בעלים קודמים" השיבה "כן". לשאלה ". האם היו לרכב תאונות אצל הבעלים הקודמים לפני שאת היית הבעלים" השיבה "לפי בדיקה שאני עשיתי טרם רכישת הרכב הזה, לא היו תאונות. האוטו היה נקי מתאונות כשרכשתי אותו". לשאלה "האם חידשת את הפוליסה מאז התאונה" השיבה "כן". לשאלה "למה לא הבאת את הפוליסה החדשה ואת הפוליסה הישנה כדי להראות שאכן הורידו לך הפסד של היעדר הנחת תביעות" השיבה "לא אמרו לי להביא".
תובעת 2, נהגת רכב התובעות שני טריקי (בתה של תובעת 1) אשר נהגה ברכב התובעת עובר לתאונה ותוצאותיה תארה בעדותה את אופן השתלשלות האירוע וקרות התאונה בציינה כדלקמן:
"ביום 19/2/14 נהגתי ברכב שבבעלות אימי ומספרו 4592463. נהגתי מהבית לבסיס בו אני משרתת בתל-השומר בלשכת הגיוס. הגעתי בנסיעה לכיוון תל השומר, לפני צומת סביונים, אני הייתי בנתיב השמאלי מבין שני נתיבי נסיעה שפונים שמאלה לכיוון תל השומר. הצומת היא צומת מרומזרת, דלק אור אדום ברמזור כיוון הנסיעה שלנו ולכן אני הייתי במצב של עצירה מוחלטת עם הרכב שלי בנתיב השמאלי כפי שציינתי מבין שני נתיבי נסיעה המיועדים לפניה שמאלה, ורכב הנתבע עמד לימיני כשהוא גם ממתין שהאור ברמזור יתחלף לאור ירוק וגם נתיב נסיעתו היה מיועד לנסיעה שמאלה. האור ברמזור התחלף מאור אדום לאור ירוק, חיילת נוספת ישבה לידי במושב הקדמי ליד הנהג, אני התחלתי בנסיעה והתחלתי לפנות שמאלה לכיוון נסיעתי, בצד שמאל כיוון נסיעתי היו גדרות שמונעים סטיה שמאלה מעבר לנסיעה בנתיב ומפרידים בין מסלולי הנסיעה של כלי הרכב, אני נצמדתי עם הרכב שלי ממש בצד שמאל כיוון נסיעתי כי לפתע רכב שמספרו 7727813 שהוברר שהיה נהוג ע"י נתבע 2 ממש סטה שמאלה כיוון נסיעתו ונצמד לצד הימני של הרכב שלי, כך שאני ברחתי שמאלה ונצמדתי ממש לגדרות ההפרדה, ואז הנהג, נתבע 2, הגביר את מהירותו ותוך סטיה שמאלה חתך את הצד הימני קדמי של הרכב שלי ונגרמו הנזקים. הוברר אחרי התאונה שמדובר ברכב שבבעלות נתבעת 1, נהוג ע"י נתבע 2 ומבוטח בנתבעת 3. אחרי התאונה ירדנו מכלי הרכב, הזזנו את כלי הרכב כדי לא להפריע לתנועה ועשינו זאת באופן שהעברנו את כלי הרכב ימינה לתחנת הדלק ואז היה שם רכב של משטרה צבאית והיה גם מישהו שטען שהוא היה עד ראיה לתאונה, היו שני אנשים, בחור ובחורה והבחור הלך והבחורה ראתה שאני לחוצה מהתאונה והיא אמרה לי, אין לך מה לדאוג כולם ראו מה קרה, תרשמי את המספר שלי ורשמתי את המספר של הטלפון שלה והיא צריכה ללכת לעבודה ואם אני אצטרך שהיא תעיד היא תבוא להעיד. אני והנהג שפגע ברכב שלי החלפנו פרטים. אני מציינת שזו פעם ראשונה שקרה לי דבר כזה ולא ידעתי מה לעשות ושני חיילי משטרה צבאית עזרו לי בעניין הזה של החלפת פרטים. קראנו לשוטרת ממשטרת ישראל שקראו לה הילה, כך שמעתי, היא שמעה את נתבע 2 מדבר וגם אותי ואמרה לי שאין לי מה לדאוג ושהיא מבינה מה קרה ושהרכב של נתבע 2 שהוא נהג בו פגע ברכב שלי".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|