חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 46627-07-14 כהן נ' דיין

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון
46627-07-14
7.12.2014
בפני הרשמת הבכירה:
דליה אסטרייכר

- נגד -
תובעים:
ישראל כהן
נתבעים:
רחמים דיין
פסק דין
 

1. לפני תביעה שמקורה בסכסוך שכנים.

 

כבר בפתח הדברים אציין כי המדובר בפרק נוסף בסכסוך מתמשך בין הצדדים, בו התנהלו ועדיין מתנהלים מספר רב של הליכים משפטיים בבתי המשפט השונים ובערכאות השונות.

 

2. על פי כתב התביעה, ביום שישי 11.7.14, בשעה 14:00 נזקרה אבן לביתו של התובע מבית הנתבע וגרמה לאשת התובע להיבהל. התובע צירף לכתב התביעה העתק מאישור הגשת תלונה שהגיש במשטרה בגין האירוע נשוא התביעה. כמו כן, צירף צילום האבן המונחת על הרצפה בפתח ביתו.

 

3.בכתב הגנתו הכחיש הנתבע את המיוחס לו בכתב התביעה וטען כי לא היו דברים מעולם וכי מדובר בתובע סדרתי המטריד ונטפל אליו פעם אחר פעם. לשיטתו, מקורה של התביעה בסכסוך שכנים שהחל לפני שנים רבות וכי תביעה זו היא אחת מתוך סדרה שלימה של תביעות סרק שהגיש התובע כנגד הנתבע ובני משפחתו.

 

4. מטעם התביעה העידו התובע ואשתו.

 

בעדותו מסר התובע כי "יש בעיה, המשפחה של הנתבע החליטה לזרוק אותי מהבית. הייתי פה גם לפני שבועיים. כל יום שישי הם עושים לי משהו. הפעם זה היה ביום 11.7.2014... הם זרקו אבן על הדלת. זה הגיע מהכיוון של הבית שלהם. אי אפשר לראות את זה, אין לי מצלמות. זה היה ליד הסלון... אני לא הייתי בבית בעת שזרקו את האבן".

 

אשת התובע העידה כי: "יום שישי הייתי בסלון ליד הויטרינה פתאום נפלה אבן בצד שלי, נבהלתי נורא... לא ראיתי מי זרק את האבן. רק ראיתי שנזרקה אבן."

 

הנתבע מצדו הכחיש את המיוחס לו בכתב התביעה וטען כי: "לא נכון שאנחנו או מי מבני ביתי זרקו אבן על בית השכן. אני לא יודע גם על מתי הוא מדבר. אני לא יכול לתת תשובה על דבר שאני לא יודע. הוא תובע אותי כל הזמן והוא מתחזה למסכן.

 

5.לאחר שקראתי את כתבי הטענות ושמעתי את העדים הגעתי למסקנה כי דין התביעה להידחות.

 

אמנם התביעה דנא מתבררת בבית המשפט לתביעות קטנות, אשר בפניו קיימת גמישות בסדרי הדין, אולם גם בהליך זה חל על התובע נטל השכנוע, הוא החובה להוכיח את תביעתו, על פי הכלל ש"המוציא מחברו, עליו הראיה". בהתאם, על התובע להוכיח הן את העובדות שבבסיס תביעתו, הן את הנזק שנגרם ואת הקשר בין הנזק לבין אותו אירוע, והן את אחריות הנתבעת העולה מאותן עובדות שהוכחו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>