- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 46610-12-16 שוקרון נ' ישיר ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות רמלה |
46610-12-16
20.7.2017 |
|
בפני השופטת: שרון צנציפר הלפמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: יהודה שוקרון |
נתבעים: 1. שלמה נחום 2. ביטוח ישיר |
| פסק דין | |
|
לפני תביעה בגין נזקי רכוש שנגרמו, על-פי הנטען, לרכב התובע (להלן: המונית) בתאונה מיום 29.9.16.
אין חולק כי בעת התאונה חנתה מוניתו של התובע בצדו הימני של הכביש והתובע הוריד נוסעים. עוד אין חולק כי הנתבע, שמכוניתו הפרטית עמדה מאחורי המונית, הוריד אף הוא נוסעים והחל לאחר מכן בנסיעה, או אז ארעה התאונה. תמצית המחלוקת בין הצדדים היא בשאלה אם דלת המונית הייתה פתוחה ורכב הנתבע, שהחל בנסיעתו, פגע בה מבלי משים לב (כטענת התובע), שמא פתח התובע את דלת רכבו השמאלית באופן פתאומי ופגע כך ברכב הנתבע (כטענת הנתבעים).
בדיון שנערך לפני העידו התובע, מר יהודה שוקרון; הנתבע, מר שלמה נחום; ועד מטעם הנתבעים, מר יונה ליאון (להלן: העד), שנכח במקום בתאונה לאחר שירד מרכבו של הנתבע. כמו כן, הוגשו לבית המשפט הודעת הנתבע למבטחת, תמונות הנזק שנגרם למונית ותמונות ממקום התאונה (סומנו בהתאמה נ/1, ת/1, ת/2).
התובע העיד בדיון כי חנה בצד הכביש סמוך למדרכה על מנת להוריד נוסעים. לאחר שחנה, ירדו הנוסעים מצד ימין, ובכוונת התובע היה לצאת מהרכב, כשלטענתו רגליו היו מחוץ לרכב ודלת מושבו הייתה פתוחה. לטענתו, הנתבע נסע במקביל אליו, נצמד למונית ומשך את דלת המונית (עמוד 1 לפרוטוקול שורות 20-18, עמוד 2, שורות 2-1). התובע, עמד על כך שלא פתח את דלת רכבו באופן פתאומי אלא שעובר לתאונה הדלת הייתה פתוחה, והנתבע הוא שפגע בדלתו (עמוד 3 לפרוטוקול, שורות 13-12).
הנתבע מצדו העיד כי לאחר הורדת הנוסעים מרכבו הוא החל בנסיעה, כאשר לאחר 5-4 מטרים חש מכת חבטה חזקה לכיוונו. כתוצאה ממכה זו, נפגע רכבו של הנתבע מהפנס הימני עד לדלת ימין והמראה יצאה ממקומה. לטענת הנתבע, הדלת נפתחה אליו, ואילו הייתה פתוחה עוד בטרם החל בנסיעתו, היה עוקר אותה ממקומה (עמוד 2 לפרוטוקול, שורות 32-35, עמוד 3, שורה 8). העד מטעם הנתבעים, מסר עדות שעלתה בקנה אחד עם זו של הנתבע וחיזק בדבריו את גרסת הנתבע בדבר פתאומיות פתיחת הדלת.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
