ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריות
|
46086-12-15
01/12/2016
|
בפני הרשמת הבכירה :
יונת הברפלד-אברהם
|
- נגד - |
תובע:
גיל אלימור
|
נתבעים:
1. אוסאמה עיסא 2. קשר רנט א קאר בע"מ
|
פסק דין |
התובע הגיש תביעה כספית כנגד הנתבעים , ע"ס של 21,942 ₪, עקב תאונת דרכים מיום 18/7/15.
בעקבות התאונה הוכרז רכבו של התובע כ"אובדן גמור" ולפיכך תבע התובע את שווי הרכב בסך של 19,692 ₪ , לאחר ניכוי שרידים ובהתאם לחוות דעת השמאי וכן תבע את שכר השמאי בסך של 1,500 ₪ ועוגמת נפש והוצאות בסך של 750 ₪.
המחלוקת בין הצדדים הייתה מי מהם חצה את הצומת בה ארעה התאונה, באור אדום, כאשר כל צד טען כי חצה את הצומת בעת מופע רמזור ירוק.
עוד טענו הנתבעים כי הנזק שנגרם לתובע הינו בצד שמאל של הרכב בלבד והנזק בצד ימין כלל אינו קשור לתאונה ולכן הכחישו את גובה הנזק הנתבע.
בעת שהופיעו הצדדים לפני בדיון שנקבע ליום 15/6/16, התברר כי הוגש כתב אישום כנגד הנתבע בגין התאונה . בהודעה שנמסרה לתיק ביום 25/10/16 , על ידי הנתבעת מס' 2, עודכן בית המשפט כי הנתבע נמצא אשם באחריות לתאונה.
לאחר קבלת ההודעה אפשרתי לצדדים להתייחס לשאלת הנזק, ובהעדר התייחסותם, ניתן פסק דין זה.
לאור תוצאות גזר דינו של בית משפט השלום לתעבורה בעכו, אשר הרשיע את הנתבע מס' 1, על סמך הודאתו בעובדות נשוא כתב האישום, הרי שלנתבע אחריות מלאה לגרימת התאונה ולנזקיו של התובע.
טענתם היחידה של הנתבעים לעניין הנזק הייתה כי הנזק בצד ימין של הרכב לא נגרם בעקבות תאונה זו. טענה זו לא נסמכה על דבר והתובע העיד כי רכבו היה תקין ולא עבר תאונות דרכים קודם לכן (ראה למשל עמוד 2 לפרוטוקול שורות 1 ,15).
יצוין כי הנתבע העיד כי אינו זוכר את אשר ארע, חבריו, שהיו עמו ברכב, לא הובאו למתן עדות לעניין נזקי התובע.