ת"ק 45624-07-17 איווצוק נ' קי.אס.פי. מחשבים אשדוד בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
45624-07-17
1.1.2018
בפני השופטת:
מריה פיקוס בוגדאנוב

- נגד -
התובעת:
אולסיה איווצוק
הנתבעת:
קי.אס.פי. מחשבים אשדוד בע"מ
פסק דין
 

 

לפני תביעה כספית על סך 4,380 ₪.

 

בהתאם לכתב התביעה, בעלה של התובעת רכש בתאריך 25.12.12 מכשיר אייפד מהנתבעת (להלן: "המכשיר") והעניק אותו במתנה לתובעת.

בהתאם לכתב התביעה, מספר חודשים לאחר הרכישה התובעת ביצעה עדכון תוכנה למכשיר, שכחה את חשבון המשתמש שלה (ID) וכתוצאה מכך חברת Apple חסמה את המכשיר.

בינואר 2017 פנתה התובעת לנתבעת וביקשה לתת לה העתק של חשבונית רכישת המכשיר, הנתבעת נעתרה והעבירה לה את החשבונית. התובעת פנתה לחברתApple בבקשה לשחרר את המכשיר והעבירה את חשבונית הרכישה כדי להוכיח בעלות במכשיר. לדברי התובעת, חברת Apple ביקשה להציג לה חשבונית של הרכישה המקורית של המכשיר ממנה – דהיינו, חשבונית שבין הנתבעת לחברת Apple. התובעת שבה ופנתה לנתבעת בבקשה להעביר אליה חשבונית רכישה שביצעה הנתבעת מול חברת Apple, אך הנתבעת סירבה.

סכום הפיצוי שנתבע כולל עלות המכשיר בסך 2,880 ₪ ופיצוי בגין עוגמת נפש בסך 1,500 ₪.

 

 

בהתאם לכתב ההגנה, הנתבעת אינה מכחישה כי בעלה של התובעת רכש את המכשיר באחד מסניפיה. התובעת פנתה לנתבעת כעבור 4 שנים מעת הרכישה, וזאת לאחר שהסתיימה תקופת האחריות למכשיר, וביקשה לקבל חשבונית עסקה, והחשבונית הועברה אליה על ידי הנתבעת.

הנתבעת טענה כי ממכתב חברת Apple, שצירפה התובעת להודעת דואר אלקטרוני, בה דרשה חשבונית רכישה של הנתבעת מחברת Apple, לא עולה כי חשבונית זו נדרשת לצורך הסרת החסימה.

זאת ועוד, נטען כי אין הנתבעת חייבת להעביר חשבונית רכישה שלה מספקיה, אלא רק תעודת אחריות וחשבונית עסקה מול הצרכן.

בדיון כל אחד מהצדדים חזר על טענותיו.

בנוסף התובעת הסבירה כי פנתה באיחור כה רב לנתבעת מאחר וניסתה להסיר חסימה ממכשיר בדרכים אחרות. התובעת לא הכחישה כי היא הייתה זו ששכחה את שם המשתמש אותו בחרה בעצמה, ולטענתה, הכניסה מייל שגוי כשפתחה את החשבון.

 

הנתבעת מצדה טענה כי היא מילאה את כל מחויבויותיה כלפי התובעת ובעלה לאחר שנתנה להם חשבונית העסקה ותעודת האחריות, שמאז פגה.

עוד טען נציג הנתבעת כי אין הוא רוכש את המכשירים ישירות מ-Apple, אלא באמצעות ספק בחו"ל, וכי לפנים משורת הדין ועל מנת לנסות ולסייע לתובעת פנה לספק נאמר לו כי מאחר וחלפו מעל 3 שנים, לא ניתן לאתר את החשבונית של הספק מול Apple.

 

דיון והכרעה:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>