ת"ק 45371-10-15 ליפסקי ואח' נ' דרורי
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה |
45371-10-15
12.2.2016 |
|
בפני השופטת: אליאנא דניאלי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: 1. הלנה ליפסקי 2. אלכס ליפסקי |
הנתבע: אהרון דרורי |
| פסק דין | |
|
בפניי תביעה לפיצוי כספי, במסגרתה טוענים התובעים להשבת כספים אשר גבה מהם הנתבע, אשר הינו בעל משרד אדריכלות. לטענתם, הכספים אשר ניגבו עבור הכנת תכניות לשם בניית מרפסת על גג תוספת הבנייה הקיימת בדירתם, ניגבו ללא תכלית, שכן בסופו של הליך התברר כי לא ניתן כלל לאשר את התוספת המבוקשת, ובקשתם נדחתה על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
לטענת התובעים, הם שילמו לנתבע סכום כולל של 9,775 ₪. כן שילמו למהנדס אליו הפנה אותם הנתבע 1,160 ₪, וכן תובעים הם בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם ושכ"ט עו"ד - 4500 ₪ נוספים, סה"כ 11,435 ש"ח.
לטענתם, התכנית שהוכנה נערכה בסתירה גמורה לתכניות החלות על הבניין ולפיכך לא ניתן היה לקבלה כלל לדיון בוועדה לתכנון ובנייה.
מהשתלשלות האירועים אשר תוארה בכתב התביעה, עולה כי בשנת 2011 שילמו לנתבע 600 ₪ עבור בדיקת היתכנות התכנון, ולאחר שמסר להם כי קיים בדיקה מקדימה עם מהנדסת העיר חתמו על הסכם התקשרות. בהסכם זה מצויינים שלבי התשלום לנתבע בהתאם להתקדמות העבודה ולקבלת האישורים. לדבריהם, מספר חודשים לאחר החתימה הציג להם הנתבע תכנית שהכין, בה נפלו פגמים מהותיים, ומשהתבקש לבצע תיקונים דרש תוספת תשלום בסך 2,000 ש"ח ומע"מ, והם שילמו את שנדרש.
כן נטען, כי בהתאם להמלצת הנתבע התקשרו בהסכם עם מהנדס לצורך תכנון הקונסטרוקציה, אף שכאמור, לאחר שהופנו על ידי הנתבע למחלקת התכנון בעירייה לייעוץ, הופתעו לגלות כי הבקשה נערכה בסתירה לתכניות החלות, וכי אינה יכולה להתקבל לדיון בוועדה.
עקב כך, שלחו לנתבע מכתב בו הודיעו על ביטול ההסכם, ואולם הנתבע סירב לבטלו ועמד על העובדה שהזהירם מראש כי ייתכן ולא יקבלו היתר.
ביום 07.12.14 התקבלה החלטת הוועדה המקומית לפיה נדחתה בקשתם, שכן היא מהווה סטייה ניכרת מהוראות התכנית התקפה.
לכתב התביעה צורפו נספחים ובהם הסכם שערכו הצדדים בתאריך 17.10.11.
במסגרת ההסכם הוסכם כי העבודה תבוצע בשלבים ותכלול הכנת תכנית רעיונית, הכנת תכניות הגשה, מעקב אחרי התיק בוועדה המקומית וכן הכנת תכניות עבודה ופיקוח.
הוסכם כי התמורה תהא בסך הכול 12,000 ₪, כאשר 4,000 ₪ מתוכם ישולמו ביום חתימת ההסכם, 2,000 ₪ ישולמו בגמר תכניות ההגשה ואילו התשלומים הנוספים ייעשו החל מקבלת היתר הבנייה (כל הסכומים מצויינים לפני מע"מ).
צוין בהסכם כי הנתבע מתחייב לתקן את התכניות בהתאם לדרישות הוועדה המקומית ובכפוף לתקנון, וכי ככל שיבקשו התובעים לבצע שינויים בתכנית לאחר אישור התכנון הסופי, ישלמו על כך תמורה נוספת אשר תסוכם בין הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|