חזוב נ' בנק הפועלים בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות באר שבע |
44873-12-16
25.6.2017 |
|
בפני השופטת עמיתה : דרורה בית אור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: דני חזוב |
נתבעים: בנק הפועלים בע"מ מספר תאגיד 520000118 |
| פסק דין | |
התובע הגיש כנגד הנתבעת תביעה על סך 22,500 ש"ח.
הנתבעת הינה תאגיד בנקאי.
לטענת התובע שהינו לקוח של הנתבעת, שיגרה לו הנתבעת בתקופה שבין 2.2.14 – 23.11.16 41 הודעות פרסומת באמצעות דואר אלקטרוני מבלי לקבל הסכמתו בכתב, כל זאת בניגוד לסעיף 30א. לחוק התקשורת (בזק ושידורים) תשמ"ב – 1982 (להלן: "חוק הספאם").
לטענת התובע מעולם לא נתן הסכמתו לשליחת הודעות פרסומת, ואף לא נמסר לו כי פרטיו האישיים שנמסרו לבנק ישמשו לצורך הפצת דברי פרסום.
בנוסף, מציין התובע כי ב- 5.7.16 ביקש במפורש באמצעות דואר-אלקטרוני להפסיק ולקבל הודעות פרסומת ולא נענה. לדבריו המשיכה הנתבעת בשליחת הפרסומות ומאז נשלחו אליו 4 דברי פרסומת.
לטענת הנתבעת שליחת התוכן השיווקי מקורה בהסכמת התובע לקבלת תוכן זה בשנת 2012, עת סימן V על קבלת תוכן שיווקי במהלך עדכון פרטיו ומעבר לשימוש באתר האינטרנט והאפשרויות אותן הוא מציע.
באשר לדרישת התובע להפסיק את שליחת התוכן השיווקי, ציינה הנתבעת כי הסירה את שמו של התובע מספר ימים לאחר שהתקבל המכתב הרשום ששלח ב-6.11.16 , מאחר והתובע לא ענה לפניותיהם הטלפוניות. באשר לפניותיו באמצעות הדואר האלקטרוני, ציינה הנתבעת כי התובע בחר לפעול בהתאם להנחיות ישנות, שחודשו בשנת 2014, והגיב בהתאם לדואר שיווקי שנשלח בתאריך זה, ולא לדואר השיווקי האחרון שנשלח, בו נכתב הנוהל המדויק העומד בהנחיות החוק.
מכאן בקשת הנתבעת לדחות את התביעה.
בתאריך 21.5.17 התייצבו הצדדים לדיון בתיק וחזרו על טענותיהם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|