ת"ק 44859-01-15
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות נתניה |
44859-01-15
13.5.2015 |
|
בפני השופטת: חנה קיציס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: נועם ויינברג |
נתבעת: הפניקס חברה לביטוח |
| פסק דין | |
|
1.התובע הגיש תביעה כנגד הנתבעת בגין נזק שנגרם לרכב שבבעלותו בתאונה מיום 23.9.13.
2.לטענת התובע נהגת הרכב המבוטח יצאה מחניה בנסיעה לאחור, ופגעה ברכבו, בחלקו האחורי של הרכב. הרכב תוקן רק ביום 20.8.14 .
3.הנתבעת אינה מכחישה כי נהגת הרכב המבוטח נסעה לאחור ופגעה ברכב התובע אך לדבריה לא נגרם נזק כתוצאה מפגיעה זו והנזקים הנטענים על ידי התובע אינם קשורים לאירוע התאונה.
הנתבעת מדגישה כי לאחר אירוע התאונה יצאו הצדדים מהרכבים, אך לא נצפה נזק לא ברכב התובע ולא ברכב הנתבעת. עוד מדגישה הנתבעת כי רכב התובע נבדק לראשונה בתאריך 5.8.14 כשנה לאחר אירוע התאונה, פרק זמן זה מנתק את הקשר הסיבתי בין אירוע התאונה לבין הנזקים הנטענים וגם מטעם זה יש לדחות את התביעה.
4.התובע העיד על נסיבות התאונה כאשר לדבריו מוקד הפגיעה היה בחלקו השמאלי האחורי של הרכב. לשאלה מדוע תיקן את הרכב רק לאחר כשנה השיב כי הוא נמצא תקופות ארוכות בחו"ל. בחקירתו הנגדית אישר כי שהה בארץ במשך אותה שנה אך לא התפנה לבצע את התיקון. התובע העיד כי בפרק זמן זה לא היה מעורב בתאונות נוספות.
5. מר אווסקר, בעלה של המבוטחת העיד מטעם הנתבעת. מר אווסקר אישר כי אירעה פגיעה בעת נסיעה לאחור אך לטענתו הפגיעה הייתה במרכז החלק האחורי ולא בחלקו השמאלי, וכתוצאה מפגיעה זו "עשינו פס קטן". עוד העיד כי הצדדים החליפו פרטים וכי חודש לאחר מכן התקשר התובע אל אשתו והודיע לה שהוא מתעתד לתקן את הרכב. עוד ציין בעדותו כי התובע צילם את הרכב מיד לאחר התאונה, אך הוא אינו מציג תמונות אלו.
6. האמנתי לעדות התובע לפיה הנזק נגרם כתוצאה מרשלנות נהגת הרכב המבוטח. נתתי אמון מלא בעדותו לפיה הפגיעה נגרמה בחלקו האחורי שמאלי של הרכב. גם העד מטעם הנתבעת מאשר כי כתוצאה מהתאונה נגרם נזק לרכב התובע ואין מדובר בתאונה "ללא נזקים". לא למותר לציין בעניין זה כי חלק מהנזקים המופעים בחוות הדעת כדוגמת הנזק לחיישן הנסיעה לאחור, אינם ניתנים לזיהוי במראה עיניים. התרשמתי מעדותו הסדורה והקוהרנטית של התובע לעניין נסיבות התאונה ויש לקבוע כי התובע עמד בנטל המוטל עליו להוכיח את אחריות נהגת הרכב המבוטח לתאונה ולנזק הנטען.
7. הנתבעת טוענת כי תיקון הרכב לאחר כ11 חודשים מנתק את הקשר הסיבתי בין התאונה לנזק הנטען. איני מקבלת טענה זו ; בנסיבות בהן הנזק הנתבע תואם את אירוע התאונה, התובע מתקשר לנהגת לאחר כחודש ודן עמה בעניין התיקון, ונוכח עדותו המהימנה לפיה לא רכבו לא היה מעורב בתאונות נוספות, איני סבורה כי נותק הקשר הסיבתי.
8. לאור האמור אני מקבלת את טענת התובע לעניין הנזק שנגרם ואחריות הנתבעת לנזק זה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|