חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 44643-12-13 בן יאיר ואח' נ' עזרא ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
4767-01-14, 44643-12-13
10.2.2015
בפני הרשמת הבכירה:
נעמה פרס

- נגד -
התובעים בתיק 44643-12-13:
1. מרים בן יאיר
2. יוסף בן יאיר

הנתבעים בתיק 44643-12-13:
1. ליאור עזרא
2. שומרה חברה לביטוח בע"מ נגד התובעת בתיק 4767-01-14 סיגלית רוזובסקי נגד הנתבעים בתיק 4767-01-14: 1. יוסף בן יאיר 2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ

פסק דין
 

 

כללי

בפני שתי תביעות, אשר הדיון בהן אוחד, לפי החלטתי מיום 5.3.2014. עניינן של שתי התביעות בתשלום נזקי רכוש, אשר נגרמו לרכב התובעת 1 בתיק ת"ק 44643-12-13 ולרכב התובעת בתיק ת"ק 4767-01-14, בעטיה של תאונת דרכים מיום 10.11.13 (להלן: "התאונה"). התאונה התרחשה בכיכר קוגל בחולון, והיו מעורבים בה, רכבה של התובעת 1 בת"ק 44643-12-13, שהיה נהוג בידי בעלה, מר יוסף בן יאיר, ורכבה של התובעת בת"ק 4767-01-14, בו נהגה בתה, גב' ליאור עזרא. בין הצדדים ניטשה מחלוקת באשר לנסיבות קרות התאונה. לשם הנוחות, יכונו בעלי הדין לאורך פסק הדין בשמות הבאים: מר יוסף בן יאיר יקרא: "מר בן יאיר"; בתה של סיגלית רוזובסקי, גב' ליאור עזרא, תקרא: "גב' עזרא".

 

כיצד התרחשה התאונה?

 

מר בן יאיר טוען בתביעתו ובעדותו בבית המשפט, כי רכבו נסע בנתיב האמצעי בכיכר קוגל. לפתע, רכבה של הגב' רוזובסקי, נהוג על ידי בתה, גב' עזרא, סטה באופן חד מהנתיב הימני אל הנתיב האמצעי, במטרה להיכנס אל תחנת הדלק הסמוכה. בעשותה כן, פגעה הגב' עזרא ברכב הגב' בן יאיר בצד ימין קדמי של הרכב. מר בן יאיר מוסיף וטוען, כי ישנה עדה ניטראלית, אשר ראתה את התאונה, ועשויה לתמוך בגרסתו, העונה לשם חנה הללי (להלן: הגב' הללי").

במועד התאונה, הגב' הללי נסעה ברכבה, לאחר רכב מר בן יאיר. כתוצאה ממעבר רכב הגב' רוזובסקי אל הנתיב האמצעי באופן פתאומי, עצר מר בן יאיר את רכבו ובעקבות כך, פגע רכב הגב' הללי ברכבו, מבלי שנגרם נזק לרכבים. וזו עיקר עדותו של מר בן יאיר, בבית המשפט (עמוד 4 לפרוטוקול הדיון מיום 4.11.14):

 

"נסענו בכיכר קוגל, אני בנתיב אמצעי מתוך שלושה, הימני רק לקוגל, אמצעי לצומת חולון ולסרליק והשלישי לצומת חולון בלבד. התובעת נסעה בימני, רק לקוגל. כשהגענו לכניסה לסרליק היא החליטה פתאום לפנות שמאלה באופן פתאומי ונכנסתי בה. הנזק אצלי מקדימה בצד ימין. אני מדגים. מציג שרטוט מוגש ומסומן ת/1. אי אפשר להשוות את הנהיגה שלי לנהיגה של הילדה. אני 50 שנה נהג ציבורי, נהג משאית, אין לי תאונות".

 

מנגד, טוענת הגב' עזרא בעדותה בבית המשפט, כי בזמן התאונה נסעה בנתיב הימני בכיכר. לפתע, רכב הגב' בן יאיר, אשר נסע מאחורי רכבה, לא שמר מרחק, ופגע ברכבה מאחור. וזו תמצית עדותה של הגב' עזרא, בבית המשפט (עמוד 5 לפרוטוקול הדיון מיום 4.11.14):

 

"באתי ממשרד הרישוי, נכנסתי לכיכר מכיוון משרד הרישוי מהנתיב הימני במהלך הנסיעה בכיכר הוא פגע בי מאחורה, כלומר הוא לא שמר מרחק. הוא נסע אחרי במסלול האמצעי. הפגיעה אצלי בצד אחורי של הרכב, אצלו זה בחלק הקדמי. אם חתכתי אותו כמו שהוא אומר, הפגיעה אמורה להיות על דופן הרכב שלי. אם חתכתי אותו הייתי כבר לפניו, כלומר הוא צריך לשמור מרחק. אני הייתי לפניו. כשזה קרה, יצאנו כולנו מכיוון תחנת הדלק, והוא התלהם וצעק עלי ודיבר בצורה בוטה ולא יפה, לא הפסקתי לבכות ולרעוד, עד שמתדלקת לקחה אותי לצד והביאה לי כוס מים. הגב' חנה הללי היא זו שנכנסה בו, היא נסעה אחריו, לא ידעתי שהיא גם מעורבת. כשיצאנו לתחנת הדלק הבנתי שהיא נכנסה בו. הרכב שלו זה אוטובוס זעיר, והיא נהגה ברכב קטן, איך היא יכולה הייתה לראות. לאורך כל הנסיעה הייתי בימני ולא סטיתי. רציתי להגיע לתחנת הדלק".

 

כאן המקום לציין, כי הגב' חנה הללי, העדה הניטראלית, זומנה לדיון שנקבע ליום 17.12.14, באמצעות פקיד מסירות של בית המשפט. הזימון נמסר לה כדין, אך זו בחרה שלא להתייצב. לפיכך, הוצא כנגד הגב' הללי צו הבאה. למרבה הצער, התברר, בפתח הדיון מיום 2.2.15, כי משטרת ישראל לא ביצעה את צו ההבאה, למרות שזה נמסר לה כדין. במצב דברים זה, ולנוכח העובדה שנתקיימו בתיק ארבעה דיונים, החלטתי כי יש לתת פסק בתביעות ההדדיות על בסיס מכלול החומר הנמצא בתיק.

 

דיון

לאחר ששמעתי את עדויות מר בן יאיר וגב' עזרא, אשר הדגימו כל אחד לגרסתו, את אופן התרחשות התאונה, עיינתי בתמונות של מקום התאונה ושקלתי את מכלול הנתונים הצריכים לעניין, מצאתי לדחות את שתי התביעות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>