ת"ק 44603-07-14 פ' נ' הוצאה לפועל ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ירושלים |
44603-07-14
28.12.2014 |
|
בפני הרשמת הבכירה: סיגל אלבו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: מדינת ישראל – רשות האכיפה והגבייה |
משיבים: 1. נ' פ' 2. צבי גולנזר |
| החלטה | |
לפני בקשה לדחיית התביעה על הסף כנגד המבקשת.
הרקע להגשת התביעה
-
המשיבה 1 (להלן: "התובעת") הגישה כנגד המבקשת (להלן: "הנתבעת") וכנגד המשיב 2 תביעה כספית על סך של 12,000 ₪. בכתב התביעה טוענת התובעת כי בשנת 1995 נטלה הלוואה בסכום של 5,000 ₪ מעמותה בשם "חטיבת יוסף" (להלן: "ההלוואה הראשונה"). בשנת 1997 שילמה התובעת את החוב כולו לעמותה באמצעות בנק לאומי. למרות פירעון ההלוואה על ידי התובעת, בשנת 1999 פתח נגדה המשיב 2 תיק בשלכת ההוצאה לפועל לתשלום סכום של 1,600 ₪.
-
בשנת 1997, לאחר שסיימה התובעת לפרוע את ההלוואה הראשונה, נטלה התובעת הלוואה נוספת בסכום של 5,000 ₪ ממשרד הקליטה, ועל חשבון הלוואה זו שילמה סכום של 1,000 ₪ בלבד (להלן: "ההלוואה השנייה"). כאשר קיבלה התובעת הודעה בשנת 1999 כי נפתח נגדה תיק הוצאה לפועל בסכום של 1,600 ₪, סברה בטעות כי תיק זה נפתח בשל ההלוואה השנייה, ועל כן החלה לשלם את החוב. מאז, במשך 14 שנה, משלמת התובעת את החוב במסגרת איחוד תיקים.
-
עוד טוענת התובעת כי שכנה, שילם למשיב 2, סכום של 800 ₪ על חשבון החוב, אחד הערבים שילם למשיב 2 סכום של 2,500 ₪ על חשבון החוב והתובעת עצמה שילמה סכום של 3,100 ₪ בנוסך לסכום אותו היא משלמת במסגרת איחוד תיקים. למרות שהתובעת שילמה סך של 6,400 ₪, עומד סכום החוב בתיק ההוצאה לפועל על סך של 14,000 ₪.
-
לפיכך, טוענת התובעת כי שילמה את מלוא החוב בתיק הראשון וכי שילמה סך של 7,000 ₪ נוספים שלא לצורך.
-
התובעת מבקשת כי בית משפט זה יקבע כי אין היא חייבת סכום של 14,000 ₪ בתיק ההוצאה לפועל.
טענות הנתבעת
-
הנתבעת טוענת כי יש לדחות את תביעה נגדה על הסף בשל העדר עילה, העדר סמכות עניינית, התיישנות וחסינות שיפוטית. כך טוענת הנתבעת, כי טענותיה של התובעת מכוונות כולן כלפי המשיב 2 והתובעת אינה מעלה בתביעתה טענה כנגד הנתבעת. כן טוענת הנתבעת, כי תיקי ההוצאה לפועל נפתחים על ידי הזוכה והוא אשר מזין את נתוני החוב ומבקש את נקיטת ההליכים. במקרה זה, ההליכים נפתחו על ידי המשיב 2 ועל כן אין יריבות בין התובעת לנתבעת, אשר אינה צד למחלוקת בין הצדדים. הנתבעת מוסיפה וטוענת כי אף אם תוכיח התובעת את כל הטענות המפורטות בכתב התביעה , תהיה לך לכל יותר עילת תביעה כנגד המשיב 2, אך לא תהיה לה עילת תביעה כנגד הנתבעת.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|