ת"ק 42177-01-17 סרור נ' הפיקוח העירוני
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות באר שבע |
42177-01-17
16.11.2017 |
|
בפני השופטת: רחלי טיקטין עדולם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: רן סרור |
נתבעת: עיריית באר שבע |
| פסק דין | |
|
לתובע ניתן דו"ח חניה בסך של 250 ₪.
התובע סירב לשלם את הדו"ח כיוון שסבר שלא ביצע כל עבירה.
מאחר שהתובע לא שילם את הדו"ח הרי שהסכום הנקוב בו עלה לסך של 393 ₪, והתובע קיבל הודעה לפני הוצאה לפועל.
התובע הגיש ערעור לנתבעת, ובסופו של דבר הגיע עם הנתבעת להסכמות שסכום הדו"ח יופחת לסך של 268 ₪. התובע שילם את הסכום האמור.
התובע טוען שביצע את התשלום רק כיוון שפחד שיינקטו נגדו הליכים. התובע עותר לכך שבית משפט זה יורה לנתבעת להשיב את הסכום ששילם בגין הדו"ח וכן יורה לה לפצותו בגין אובדן ימי העבודה, לאור העובדה שנדרש להשקיע זמן, וכן יורה לנתבעת לפצותו בגין עוגמת נפש.
הנתבעת טוענת בכתב ההגנה כי בית משפט זה נעדר סמכות עניינית לדון בתביעה. בכתב ההגנה הפנתה הנתבעת לשורה של פסקי דין בעניין העדר סמכות מקומית.
עוד טענה הנתבעת שהתובענה מופרזת ומוגזמת וכי התובע לא ניזוק כתוצאה מפעולות הנתבעת.
על שם התובע נרשמה הודעת קנס בגין עבירת חניה שביצע ובהמשך ניתנה החלטת תובע עירוני אשר דחתה את בקשת התובע לביטול הודעת הקנס. עם זאת, לפנים משורת הדין, ניתנה לתובע האפשרות לשלם את הודעת הקנס בסכומה המקורי, בצירוף הוצאות גבייה.
במהלך הדיון שהתקיים בתיק זה מסרה הנתבעת כי היא עומדת על העדר הסמכות העניינית. לטענת הנתבעת, התובע צריך היה לפנות לבימ"ש לעניינים מקומיים ולהגיש בקשה להשפט, ככל וסבר שהדו"ח שקיבל לא מוצדק.
התובע לא היה מצויד בתשובה לטענת הסמכות העניינית. בנסיבות אלה התקיים דיון לגופו, כאשר ניתנה לתובע אפשרות להגיש לאחר הדיון פסיקה התומכת בטענותיו.
כמו כן, נעשה נסיון לסיים התיק בפשרה, כאשר בית המשפט הציע שהנתבעת תשיב לתובע את מה ששילם והנתבעת הסכימה לכך, אולם התובע סירב לקבל את ההצעה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|