- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 41053-09-15 מזרחי נ' ציטיאט
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חיפה |
41053-09-15
13.1.2016 |
|
בפני השופטת: סיגלית גץ-אופיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: 1. אמיר מזרחי 2. עו"ד |
הנתבעת: דאליה ציטיאט |
| פסק דין | |
|
1.לפניי תביעה לתשלום שכ"ט עו"ד בגין שירותים משפטיים שנתן התובע לנתבעת בענייני משפחה.
2.בהתאם לכתב התביעה מיום 28.7.15, הגיעה הנתבעת למשרדו של התובע במטרה לקבל ייעוץ משפטי ושירותים משפטיים בענייני משפחה, ולאחר פגישת ייעוץ שארכה כשעתיים, הוחלט על הגשת תביעת רכוש וכן צווי הגנה כנגד בן זוגה לחיים, מר דוד קמרמן, בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה.
עוד סוכם כי בגין השירות הנ"ל, לרבות הייעוץ, תשלם הנתבעת לתובע שכ""ט בסך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק, כשלטענת התובע, דרשה הנתבעת את השירות באופן בהול.
3.מאחר ובמועד הפגישה לא היו בידי הנתבעת פנקסי המחאות או כרטיס אשראי, קבעו הצדדים בבית קפה שנמצא ליד בית המשפט, ביום 30.7.13 בשעה 09:00, על מנת לחתום על מסמכי הבקשה וללכת להגישם ישירות לבית המשפט.
4.התובע הכין את כל המסמכים הדרושים, אך בסופו של יום, כיום לאחר הפגישה שקבעו בבית הקפה, אליה לא התייצבה, הודיעה הנתבעת לתובע כי היא החליטה שאינה רוצה להילחם בבן זוגה ועל כן, היא מבקשת לשנות את השירות לעריכת הסכם ממון.
5.לטענת התובע, הודיע לה כי עלות הכנת הסכם ממון 5,000 ₪ + מע"מ, וזאת מעבר לתשלום לו התחייבה בסך של 15,000 ₪ כאמור לעיל.
6.מאז אותה שיחה, ניתקה הנתבעת את הקשר עמו עד שכשלושה שבועות לאחר מכן, הודיעה לתובע כי אינה מעוניינת עוד בשירותיו. לפיכך, הגיש התובע תביעה לתשלום שכר הטרחה המוסכם בסך של 23,600 ₪ כולל מע"מ.
7.בכתב הגנה, טענה הנתבעת כי מיד כשהתובע דרש 15,000 ₪ בעבור השירות המשפטי אותו ביקשה, אמרה לו שאין ביכולתה לשלם זאת, ביקשה להתייעץ עם משפחתה ועזבה את המשרד מבלי שתחתום לו על דבר או שתגיע אתו להסכמה בדבר תשלום שכר הטרחה. כך גם מכחישה הנתבעת כי התובע ערך בעבורה מסמך זה או אחר או כי נתנה לו להבין, בדרך זו או אחרת, כי עליו להכין מסמכים אלה.
8.לפיכך, עתרה הנתבעת לדחיית התביעה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
