- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 38907-11-14
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות נתניה |
38907-11-14
25.5.2015 |
|
בפני השופט: הרווי גרובס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: יצחק מנשריאן |
נתבעים: 1. מרגלית אויזרץ 2. עמנואל אויזרץ |
| פסק דין | |
|
הנתבעים שכרו דירה מאת התובע והיו אמורים לפנותה ב-1.8.14.
הנתבעים פנו לתובע בבקשה להישאר בדירה עוד 10 ימים על מנת לאפשר להם לעבור לדירה חדשה. היה מוסכם שישלמו דמי שכירות יחסי בגין אותה תקופה.
התובע טוען למעשה שהנתבעים לא כיבדו את ההסדר אלא החזיקו את הדירה ברשותם עד ל-26.8.14 ולפיכך הוא טוען שמגיע לו עבור 26 ימי שכירות 3,408 ₪. כמו כן טוען שמגיע לו 700 ₪ בגין "יתרת תשלומי חשמל, מים, ביוב לתאגיד המים" (כתב התביעה סעיף 5).
התובע אמנם התייצב לקבל את המפתחות מהנתבעים ב-10 לחודש, אך טוען שהדירה לא הייתה נקייה ומסודרת כפי שהנתבעים התחייבו על פי הסכם השכירות. כמו כן, הנתבעים פנו לתובע בבקשה לרכוש מהם שני מזגנים שהם התקינו בדירה בתקופת השכירות. התנהל משא ומתן במשך מספר ימים והתובע לא הסכים לרכוש את המזגנים. בסופו של דבר, הנתבעים הורידו את המזגנים מהקירות ואז הצדדים נפגשו שוב ב-18 לחודש על מנת שהתובע יקבל את המפתחות. באותו מפגש, ציין התובע שעל אף שהדירה צבועה, לא כיסו את הסימנים של הורדת המזגנים.
כמו כן, לטענת התובע, הנתבעים דרשו ממנו באותה עת לקבל בחזרה שיק ביטחון. התובע סבר שלא מגיע להם עקב התיקון הנדרש בשל סימני המזגנים שיש עדיין לתקנם.
התובע בכתב תביעתו מאשר שהנתבעים אכן תיקנו את סימני המזגנים, אך לטענתו לא קיבל את המפתחות עד ל-26 לחודש באמצעות שליח. מכאן תביעתו ל-26 ימי שכירות.
בכל הנוגע לעניין 700 ₪ בגין הוצאות שונות, אין בידי התובע כל פירוט לגבי הסכומים ואין בידיו הוכחה שהוא נאלץ לשלם כל סכום לאחר עזיבת הנתבעים בגין ארנונה, חשמל או מים.
עמדת הנתבעים היא שאכן הייתה הסכמה עד ל-10 לחודש ואין מחלוקת על כך שמגיע לתובע 10 ימי שכירות. כללית הם טוענים שהאיחורים בפינוי הדירה באופן סופי נבעו מקשיים שהתובע העלה לגבי מצב הדירה וסירובו לרכוש את המזגנים. הנתבעים למעשה חשבו להציע לתובע את המזגנים שהם הותקנו לפני פחות משנתיים בעלות של כ-2,000 ₪ כל אחד כפיצוי בגין פינוי הדירה באיחור. אך התובע סירב להצעה זו.
במהלך הדיון עולה מדברי הנתבע שאכן הסימנים של המזגנים לא הורדו עד ל-18 לחודש אך בכל הנוגע לאיחור נוסף במסירת המפתחות, הנתבע טוען נמרצות שהתובע סירב לקבל את המפתחות וסירב לשחרר לנתבעים את שיק הביטחון. לכן בסופו של דבר נאלצו הנתבעים לשלוח את המפתחות עם שליח .
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
