ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות אשדוד
|
32400-05-17
19/08/2017
|
בפני השופט:
גיל דניאל
|
- נגד - |
תובע:
סרגי בינקין
|
נתבעת:
הוט מובייל בע"מ
|
החלטה |
התובע הגיש תביעה נגד הנתבעת לפיצוי ללא הוכחת נזק בגין אי סיום עסקה מתמשכת בין הצדדים חרף בקשתו. זאת, לאחר שהנתבעת טענה בפני התובע כי קיים לו חוב כספי ועל כן אין אפשרות לנתק את ההתקשרות.
הנתבעת ביקשה לדחות התביעה על הסף, נוכח הליך שהתנהל נגד התובע במסגרת תובענה בסכום קצוב. הליך במסגרתו התובע לא התגונן ועל כן הפך חובו לחלוט, חוב אותו פעלה הנתבעת לביצוע בהליכי הוצל"פ.
הנתבעת טוענת, כי קיים מעשה בי-דין לגבי החוב הכספי ועל כן יש לדחות התביעה על הסף.
דין בקשה זו של הנתבעת להידחות. תביעת התובע אינה תביעה כספית והיא אינה עוסקת בקיומו של חוב כספי או בשיעור של החוב הכספי. התביעה כפי שהוגשה נוגעת לעילה נפרדת בדבר אי סיום עסקה מתמשכת והיא מבוססת על טענה לפיצוי בהעדר הוכחת נזק. טענה זו לא נדונה ולא הוכרעה בהליך אחר, וניתן לבחון במסגרת הדיון בהליך בתיק זה האם עומדת לתובע עילת תביעה בגין אי סיום עסקה מתמשכת במצב בו קיים חוב כספי לנתבעת.
התובע ביקש לתקן את כתב התביעה והוא מבקש לתבוע גם החזר של התשלום ששילם בגין החוב הכספי, בטענה כי למעשה לא היה חייב כספים לנתבעת.
התובע שילם את החוב הכספי וזאת לאחר שהתנהל הליך שמקורו בתביעה בסכום קצוב. בשלב זה, אין התובע רשאי לתקן את התביעה שכן נושא החוב הכספי הוכרע והוסדר בהליך שכבר התנהל. התובע אינו רשאי להעלות טענות ביחס לחוב הכספי בהליך נפרד, לאחר שהליך קודם כבר הוכרע והסתיים. מכל מקום, בשים לב לכך שהתביעה המקורית ממוקדת בטענה ספציפית לעניין אי סיום עסקה מתמשכת, גם לא נמצא שיש מקום לאפשר תיקון של התביעה ולהרחיבה לבירור מחלוקות כספיות (שכפי המפורט לעיל, התקיים לגביהן הליך משפטי נפרד). לפיכך, בקשת התובע לתיקון כתב התביעה, גם היא נדחית.
ניתנה היום, כ"ז אב תשע"ז, 19 אוגוסט 2017, מוצ"ש, בהעדר הצדדים.

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת