- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גבאי נ' ישיר איי.די.איי. אחזקות בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חדרה |
31999-07-16
12.6.2017 |
|
בפני השופטת: רקפת סגל מוהר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: יוסי גבאי |
נתבעת: ישיר איי.די.איי. אחזקות בע"מ ח.פ. 513910703 |
| החלטה | |
בתאריך 14.7.16 הגיש התובע כנגד הנתבעת תביעה כספית לתשלום סך של 3,406 ₪ בגין אופן התנהלותה של זו בקשר שהיה לה עם רעייתו, בנוגע לתביעת פוליסת הביטוח של רכב אביה.
בכתב ההגנה שהוגש מטעמה טענה הנתבעת להעדר יריבות בינה לבין התובע ובקשה כי אורה על מחיקת תביעתו נגדה תוך חיובו בתשלום הוצאות.
בדיון שהתקיים בפני ביום 27.4.17 אישר התובע כי הוא אכן איננו בעליו הרשום של הרכב וגם לא בעל הפוליסה הנדונה, אך עמד על זכותו לנהל את ההליך המשפטי בתביעה שהוגשה מטעמו.
בהחלטתי מאותו היום ציינתי כי מדובר בתביעה שהוגשה על ידי מי שלא יכולה להיות לו עילת תביעה כנגד הנתבעת שכן הוא חתנו של בעל הרכב והפוליסה נשוא התביעה ולכל היותר יכול לשמש כעד לאירועים נשוא התביעה. זאת לאחר שהסתבר לי בבירור כי הרכב אותו ביטחה הנתבעת רשום על שם אבי אשתו של התובע (ר' המסמכים שהוגשו – רשיון הרכב ופוליסות הביטוח – נ/1-נ/3) וכי היתה זו האשה שעמדה בקשר עם הנתבעת תחילה ולאחר מכן היה זה גם התובע בעצמו אשר "לקח את הטיפול בנושא לידיו", מבלי שהיתה או יש לו זכות רשומה כלשהי ברכב או על פי הפוליסה.
הבהרתי לתובע את הדברים לרבות העובדה שאף אשתו אשר לא התייצבה לדיון איננה יכולה להיות התובעת בתיק זה, אלא בעל הרכב והפוליסה בלבד. התובע אמנם הביע מחאתו על כך ולמרות זאת החלטתי, לפנים משורת הדין, ליתן לו את ההזדמנות לבדוק עם בעל עילת התביעה היחידי בפרשה הזו, קרי אבי אשתו, מר איסיי רחמימוב, האם הוא חפץ בהותרת התביעה על כנה ובתיקונה כך שיירשם הוא כתובע בעוד שבתו ובעלה יוכלו לשמש בה כעדים בלבד, אם לאו.
בתאריך 18.5.17 הגיש התובע לבית המשפט בקשה למחיקת התביעה ללא צו להוצאות וטען כי "הצדדים הגיעו ביניהם להסכמה כי הוא יעתור למחיקת התביעה ללא אפשרות להגישה בשנית על ידו והצדדים ינסו להגיע ביניהם להסכמות לעניין הפיצוי הכספי מחוץ לכתלי בית המשפט".
הנתבעת אשר התבקשה להתייחס לבקשה, הודיעה כי תסכים לדחיית התביעה בלבד וכי כל מתווה שלא יכלול את דחייתה כאמור ואת התחייבותם הבלתי חוזרת של התובע, אשתו ואביה לשפותה בכל מקרה שבו מי מהם יתבע אותה פעם נוספת, לא יאושר על ידה.
בהתייחסותו להודעת הנתבעת בקש התובע להבהיר כי הגם שהוא איננו שלם עם "דרך ההתנהלות שהיתה בבית המשפט" אשר "היה עסוק בעניין הטכני של מגיש התביעה מבלי לבדוק את התנהלות הצדדים באופן מלא", אזי הוא מותיר את ההחלטה לשיקול דעתו של בית המשפט ומתכוון לשאת בתוצאותיה.
לאחר שנדרשתי לטענות הצדדים ולנוכח כל האמור לעיל, הנני מורה על מחיקת התביעה, ללא צו להוצאות. עם זאת, הנני מבהירה לתובע כי היה ובעל הדין הנכון במקרה יחליט להגיש את התביעה מחדש ותביעתו תידחה, כי אז יוכל בית המשפט לשקול את אפשרות חיובו של הלה בתשלום הוצאות בסכום גבוה מהרגיל, בשל הטרחת הנתבעת לשווא גם במקרה זה.
המזכירות תשלח ההחלטה לצדדים בדואר רשום ותסגור את התיק.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
