- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
האיל נ' הכשרה לביטוח ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריות |
31351-06-16
8.3.2017 |
|
בפני השופטת: אלואז זערורה-עבדאלחלים |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: עואד האיל |
הנתבעת: 1. הכשרה לביטוח בע"מ – (מחיקה) 2. אירית מרקו |
| פסק דין | |
-
במסגרת התביעה שלפניי, מבקש התובע לחייב את הנתבעת 2 בתשלום סכום של 7,113 ₪ בגין נזקים שנגרמו לרכבו (מ.ר. 9186510) בעקבות תאונת דרכים שארעה ביום 28.12.14, בין רכבו לבין רכב הנתבעת 2 (להלן: "הנתבעת").
-
סכום התביעה מורכב מסך של 4,570 ₪ בגין נזקים שנגרמו לרכב התובע לפי חוו"ד שמאי, 637 ₪ שכ"ט שמאי ו-1,900 ₪ הוצאות שונות.
-
הנתבעת 2 הגישה כתב הגנה וטענה במסגרתו כי במועד התאונה, עת ביקשה לחנות את רכבה בנתיב הנסיעה הנגדי לרכב התובע וכמעט השלימה את הכניסה לחניה, התובע אשר סטה לנתיב הנגדי, תוך עקיפת רכב אשר עמד בכביש, פגע ברכבה. משכך, טענה הנתבעת כי התאונה ארעה בשל רשלנותו ו/או חוסר זהירותו של התובע וכי דין התביעה נגדה להידחות.
-
בתאריך 24.8.17 ניתן פסק דין חלקי בעניינה של הנתבעת 1 אשר במסגרתו , בהסכמת התובע, הוריתי על מחיקת התביעה נגד הנתבעת 1, לאור טענתה כי הנתבעת 2 איננה מבוטחת אצלה.
-
בתאריך 30.8.16 התקיים בפניי דיון, אשר במהלכו שמעתי את עדות שני הנהגים - התובע והנתבעת, והכל אחד מהם הדגים את גרסתו באשר לאופן התרחשות התאונה. לדיון התייצב נציג של חברת מנורה – חברה לביטוח בע"מ, שהינה חברה המבטחת את הנתבעת 2 אך לא הוגשה בקשה להורות על צירוף החברה כצד להליך והחברה נרשמה בפרוטוקול הדיון כצד להליך בעקבות טעות טכנית.
-
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות , שמעתי את טענות הצדדים והתרשמתי מהם באופן בלתי אמצעי, ולאחר שעיינתי בתמונות הרכבים שצולמו לאחר התאונה, מצאתי לקבל את גרסת הנתבעת ולהורות על דחיית התביעה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
