ת"ק 29489-08-17 פוקס נ' עירית תל-אביב-יפו
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
29489-08-17
3.10.2017 |
|
בפני הרשמת: יעל מרמור דומב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: יהודה פוקס |
נתבעת: עירית תל-אביב-יפו |
| פסק דין | |
|
התובע הגיש נגד הנתבעת תביעה בסך 5,750 ₪ בגין דו"ח חניה שקיבל כשהעמיד את רכבו על מדרכה. לטענתו ניתן הדו"ח שלא כדין שכן הוא נכה בעל תג נכה לו מותרת חניה על מדרכה באופן שאינו מפריע למעבר במידה ואין חניית נכים פנויה בקרבת מקום. את סכום התביעה העמיד התובע על סכום הקנס ששילם – 750 ₪ בצירוף הוצאות נלוות. לטענתו, לאחר שקיבל הדו"ח פנה לנתבעת בבקשה לביטולו ולאחר מכן בבקשה להישפט, אולם הנתבעת עמדה על תשלום הקנס, ומשחשש התובע מעיקולים ותפיסת רכבו נאלץ לשלם תחת מחאה.
הנתבעת הגישה בקשה לסילוק תביעת התובע על הסף בשל חוסר סמכות עניינית. לטענתה, בתביעה שהגיש טוען התובע כי שיקול דעת הנתבעת במתן הדו"ח היה שגוי ולפיכך מקום התביעה בבית משפט לעניינים מנהליים. עוד לטענתה מבקש התובע במסגרת התביעה לבטל את דו"ח החניה, ומקום טענות אלה הינו בבית משפט לענינים מקומיים. לטענת הנתבעת נדחו טענות התובע על ידה ובקשתו להישפט לא הוגשה במועד ומשכך נדחתה אף היא. בכך הפך הדו"ח לפסק דין, וזה שולם על ידי התובע.
בתגובה לבקשת הנתבעת לסילוק על הסף טוען התובע כי התנהלות הנתבעת לא אפשרה לו להגיש בקשה להישפט במועד ומשעמדה הנתבעת על תשלום הקנס, נאלץ לשלם תחת מחאה. כעת מבקש התובע השבת סכום הקנס ששילם על לא עוול בכפו בצירוף הוצאות.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להדחות על הסף.
אין מחלוקת בין הצדדים כי התובע הגיש בקשה לביטול הדו"ח וזו נדחתה ע"י הנתבעת. משנדחתה בקשתו הגיש התובע בקשה להישפט כאשר לטענת הנתבעת זו הוגשה באיחור, ומשכך הפך הדו"ח לפסק דין המרשיע את התובע בעבירה. התובע בחר שלא לעמוד על טענותיו, לא פעל במסגרת ההליך הפלילי, החליט לשלם את הקנס, ובכך למעשה הודה בעבירה שיוחסה לו.
כעת מבקש התובע לעקוף את ההליך הפלילי שהסתיים, ולתקוף את תוצאותיו באופן בו יפסוק בית משפט זה כי הדו"ח ניתן שלא כדין, וישיב לו את הקנס ששילם.
בית משפט זה אינו מוסמך להצהיר כי דו"ח חניה ניתן שלא כדין, ולא ניתן לתקוף ההליך הפלילי במסגרתו היה על התובע לפעול עת התנהל, באמצעות הגשת תביעה קטנה בבית משפט זה.
מטעמים אלה אני סבורה כי אין סמכות לבית משפט לתביעות קטנות לדון בתביעה, וזו נדחית על הסף. הדיון שנקבע לדיון בתיק מבוטל.
בנסיבותיו המיוחדות של המקרה, ישא כל צד בהוצאותיו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|