לפניי תביעה בגין נזקים שנגרמו לרכב התובע בתאונת דרכים שארעה ביום 29.1.16 .
לטענת התובע 2 שנהג ברכב , סטה הנתבע ופגע ברכבו עת פנה התובע אחרי שני רכבים בצומת פקוק שמאלה מהנתיב הנגדי בצומת . לטענתו הנתבע התנצל .
לטענת הנתבע התובע יצא לפנייה לאחר שני רכבים שביצעו הפנייה , ניסה להספיק אף הוא , הנתבע לא ראה את התובע בשל רכב גדול משמאלו שהסתיר לו את הנתבע והוא נסע בנתיבו בחושבו שהנתיב פנוי ופגע ברכב התובע .
בעדותו בדיון :
"לא ראיתי אותו כי הרכב משמאלי היה גדול. עברו שני רכבים ולא ראיתי אותו."
לאחר בחינת כתבי הטענות, העדויות והראיות, החלטתי להורות על קבלת התביעה באופן חלקי ולקבוע אחריות משותפת בחלוקת אחריות של : 70% על הנתבע, ו 30% על התובע ; להלן הנימוקים אשר הביאו אותי למסקנה כאמור:
בשתי הגרסאות העידו הצדדים כי היו ברצף שני רכבים שפנו לפני הרכב של התובע כך שהאפשרות לרכב שלישי הייתה צריכה להיבדק בזהירות טרם יציאת הנתבע לצומת בעיניים עצומות ממש, נוכח רכב אחר המסתיר את שדה הראייה של רכב הנתבע כשהוא עומד לא בהסתר לרגע לא צפוי אלא מול הסתרה מודעת . לגירסת הנתבע עצר הוא לפני מעבר החצייה דהיינו ההנחה היא שיציאתו לצומת, שאינו מרומזר תיעשה לאחר בדיקתו עם גחון הרכב בזהירות . דווקא משום שעצרו הוא הנתבע והרכב המסתיר לו . דווקא משום שנתנו זכות קדימה . דווקא משום שהציגו מצג לפיו ניתן לפנות וכך עשה רכב התובע .
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.