י.ב.ח. נ' מלון נובייה לייק ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות עכו |
26922-02-17
30.4.2017 |
|
בפני השופט: משה אלטר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: 1. י.ב.ח. 2. נ.ב.ח. |
הנתבעות: 1. מלון נובייה לייק 2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
1.בתאריך 21/6/16, בסמוך לשעה 17:00, עת התקלח התובע במקלחת שבחדר מלון "נובה לייק" באילת (להלן: "המלון"), בו הוא שהה בחופשה עם בני משפחתו, פגע בראשו "ראש הטוש" והוא נזקק לטיפול רפואי (להלן: "התאונה").
לכן הגיש התובע את תביעתו שבפניי, בה הוא עותר לחייב את הנתבעות – נתבעת 1 בהיותה הבעלים של המלון ונתבעת 2 בהיותה חב' הביטוח אשר ביטחה את המלון בפוליסת ביטוח אחריות כלפי צד ג' בגין נזקי רכוש ו/או גוף - לפצותו בגין הנזקים שנגרמו לו, לטענתו, כתוצאה מהתאונה.
2.בישיבת יום 20/4/17 נתנו הצדדים את הסכמתם למתן פס"ד על דרך הפשרה, בהתאם להוראות סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד – 1984, על סמך הנטען בכתבי הטענות, על נספחיהם, והעדויות שנשמעו באותה ישיבה, ללא צורך בהנמקה.
3.כפי שאישר נציג נתבעת 1, מר רונן השכל (בעמ' 3 לפרוטוקול, שורה 3), אין מחלוקת בשאלת האחריות לקרות התאונה. המחלוקת הינה בשאלת גובה הנזק בלבד.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות (יש לציין כי מעיון בכתב ההגנה עולה החשד כי בטעות הוגש כתב הגנה שהוכן לתיק אחר) ובמסמכים שצורפו לכתב התביעה, לרבות התיעוד הרפואי, ונתתי את דעתי לעדויות הצדדים, אני מעריך את הנזק שנגרם לתובע כתוצאה מהתאונה, לרבות נזק ממוני ונזק לא ממוני, בסכום של 3,500 ₪, נכון להיום.
4.אשר על כן, אני מחייב את הנתבעות, הדדית, לשלם לתובע סך של 3,500 ₪.
בנוסף, אני מחייב את הנתבעות, הדדית, לשלם לתובע הוצאות משפט בסך 500 ₪.
הסכומים הנ"ל ישולמו תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
לצדדים זכות להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה, תוך 15 יום מקבלת פסק הדין.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|