ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
|
23309-12-13
31/07/2016
|
בפני השופטת:
מרב בן-ארי
|
- נגד - |
התובע:
אלון אברהם
|
הנתבעת:
עין אפק בע"מ
|
פסק דין |
1.תביעה כספית בסך של 15,000 ₪.
2.התובע טען בכתב התביעה כי אירע פיצוץ בחיבור של שעון המים הישן, לחיבור לבית התובע. לטענתו, עקב כך זרמו מים לחצרו ולביתו. התובע דרש הן את הסכום בגין הצריכה החריגה, שלא זוכה בגינו, וכן את נזקיו עקב הנזילה.
3.מכתב ההגנה עולה כי בחודש יולי 2012 התובע פנה לוועדת חריגים בגין צריכה חריגה, וקיבל זיכוי בהתאם לכללים. הזיכוי אינו בגין המים שנצרכו, אלא לפי תעריף מוזל, בהתאם לכללים. בחשבון המקורי, התובע חויב בסך של 7,763 ₪ בגין צריכה של 568 מ"ק, ולאחר פנייתו, התובע זוכה בסך של 4,600 ₪ לפי כללי המים. לתובע הוסבר כי לא ניתן למחוק את כל חוב המים. התובע פנה שוב, ופנייתו הועברה לוועדת חריגים בחודש 5/13, שדחתה את בקשתו.
4.מתוך כתב ההגנה עולה כי בתקופה 24.2.12 – 24.4.12 נמדדה צריכה של 568 קוב מים. זאת, לעומת התקופה של שנה קודם, שבמהלכה נמדדה צריכה הנעה בין 32 ל- 40 קוב מים לתקופה של חודשיים.
5.אשר לרשלנות:
א.התובע הציג מסמך של שרברב, אלי פרחי, לפיו לפי חוק אין לחבר אבזרי נחושת לברזל, כי זה יוצר קורוזיה. לטענתו, לפי תמונה, הפיצוץ היה צפוי ורואים זאת מתוך התמונות. לטענת התובע, יו"ר הדירקטוריון הקודם, הסכים עמו והבטיח פיצוי.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת