חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שורץ ואח' נ' גויטע

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות נתניה
22403-02-18
2.7.2018
בפני השופט בדימוס:
הרווי גרובס

- נגד -
התובעים:
1. אריה שורץ
2. לאה אור נחשון

הנתבע:
רחמים גויטע
פסק דין
 

 

זו תביעה לפיצוי כספי, עקב תאונת דרכים, מיום 26.1.18, בה היו מעורבים רכב התובע 1 נהוג ע"י תובעת 2 ורכב הנתבע.

התובעים עותרים לסכומים הבאים:

א. שכר שמאי -600 ₪.

ב. תיקונים לרכב- 5795 ₪.

התובעים מעמידים את תביעתם בסכום של 8000 ₪ ללא פירוט.

 

התובעת 2 טוענת שעמדה בחנייה כפולה קרוב לחנויות, כאשר הפעילה את ארבעת פנסי האיתות שלה.

אז, בא הנתבע ותוך כדי ניסיון להחנות את רכבו, צמוד למקום שבו רכב התובעים עמד, שפשף את החלק הקדמי שמאלי של הרכב. התוצאה הייתה שהוא הפיל את הטמבון של הרכב על הקרקע וגרם לנזקים נוספים.

 

עמדת הנתבע היא ששני הנהגים אשמים באותה מידה בקרות התאונה, דובר ביום גשום וסגרירי. כאשר התובעת עמדה ברכבה בתוך מסלול בחנייה כפולה, דבר שלעצמו מהווה מעשה רשלני. הנתבע היה מוכן להודות שאולי הוא טעה בשיפוט שניסה תוך כדי פניה ימינה להיכנס למקום חנייה, וכך שפשף עם הגלגל שלו את החלק הקדמי צדדי של התובעים. הנתבע גם מלין על גובה הנזק, ומפנה לתמונות מקרות האירוע, שם ניתן לראות בבהירות כי הפנסים עבדו בצורה טובה לאחר התאונה. אולם, השמאי ראה לנכון להחליפו בסכום של 648 ₪, לכן הנתבע טוען כללית כי השמאי הטיב עם התובעים.

 

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, החלטתי לקבל את התביעה באופן חלקי ולהלן נימוקיי:

 

1. דעתי כדעת הנתבע בתיק זה, כי שני הנהגים אשמים באותה מידה לקרות התאונה.

התובעת הסבירה לביהמ"ש שהשאירה את הרכב במקום, כאשר המתינה לאביה שהוא בנאדם מבוגר בעת שהוא רוכש מהחנויות דברים. לכן, בחרה לעמוד בחנייה כפולה בצמוד. אך, יש לציין, ע"פ הציור שהתובעת עצמה הציגה בפני ביהמ"ש כי היה מקום חניה פנוי צמוד אליה.

לפי הערכתי, עמידה במקום במשך אפילו מספר מועט של דקות, מהווה מעשה רשלני, כאשר יש מקום פנוי קרוב אליה.

 

2. באשר לנתבע, אין ספק שהוא טעה בשיפוטו כאשר סבר שהוא יכול לחלוף על רכב התובעים מבלי לגעת בהם וזאת תרומתו לקרות התאונה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>