- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
משעלי ואח' נ' לב ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות באר שבע |
21261-11-16
2.1.2018 |
|
בפני הרשמת הבכירה: מיטל חלפון - נזריאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע / נתבע שכנגד: שמעון משעלי |
נתבע/ תובע שכנגד: אבי לב |
| פסק דין | |
-
לפניי תביעה קטנה על סך של 27,000 ₪ ותביעה שכנגד על סך של 33,400 ₪ שעניינן מחלוקת שנתגלעה בין הצדדים באשר לשיפוץ שערך התובע והנתבע שכנגד (להלן: "התובע") בביתו של הנתבע והתובע שכנגד (להלן: "הנתבע"). בין הצדדים קיימת מחלוקת בשאלה מי הפר את ההסכם ביניהם וכן האם נותר חוב לתשלום בגין העבודות שבוצעו בהתאם להסכם ובגין עבודות נוספות שבוצעו מחוץ להסכם. כמו כן, במסגרת התביעה שכנגד נטען כי הנתבע נאלץ לשכור אחרים על מנת לבצע את העבודות שלא הושלמו על ידי התובע.
-
כמצוות התקנות, פסק הדין יהיה מנומק באופן תמציתי.
-
התובע הינו קבלן לעבודות שיפוצים אשר נשכר לביצוע עבודות שיפוץ בביתו של הנתבע (להלן: "הבית").
-
בין הצדדים נחתם הסכם (נ/2) ולפיו כי התובע יבצע : שיפוץ ביחידת המרתף בבית הנתבע כאשר נכתב לגביה "שיפוץ כללי הכולל מקלחת ושירותים" (סעיף א' להסכם) ; פירוק רצפה והרכבת קרמיקה וצביעה כללית וכן אינסטלציה חדשה (סעיף ב' להסכם) ; מחוץ לבית יבצע מריחה של בגר על שליכט אקרילי יסוד וכן צביעה בצבע לבן (סעיף ג' להסכם); יבצע יציקה של בטון מוחלק בכל גוון שיידרש (סעיף ד' להסכם). נכתב כי העבודה האמורה אינה כוללת חומרים וכי המחירים שנקבעו ביחס לסעיפים א' וב' יחד הינו 17,000 ₪. המחיר לסעיף ג' הינו 15,000 ₪ והמחיר לסעיף ד' הינו 7,500 ₪. כמו כן, נכתב סעיף של תוספות ולפיו הבאת פיגום הינה בסך של 5,000 ₪ והחלקה הינה בסך של 1500 ₪. כאשר הסך הכולל של המחיר הינו 46,000 ₪. כמו כן, בהסכם בין הצדדים נכתב כי התובע מתחייב "לסיים את העבודה לשביעות רצון" עד ליום 22.3.15 וכי במידה ויהיה איחור בסיום העבודה יחולט סך של 1000 דולר אמריקאי. עוד נכתב בו כי שולם על החשבון סך של 20,000 ₪ וסך נוסף של 5000 ₪ ובסך הכל 25,000 ₪. על ההסכם חתומים שני הצדדים. יצויין כי ההסכם אינו נושא תאריך.
-
לטענת התובע על הנתבע לשלם לו סך של 27,000 ₪ וזאת בשל חוב שנותר בגין ביצוע העבודות בהתאם להסכם בסך של 8,500 ₪ וכן סכום נוסף בגין ביצוע עבודות נוספות שלא בהסכם בסך כולל של 18,150 ₪ בתוספת הוצאות דרישה בסך 200 ₪ והפרשי ריבית והצמדה מיום 10.4.16.
חוב בגין ביצוע העבודות בהתאם להסכם - התובע טען בכתב התביעה כי ביצע את כל העבודות הנקובות בהסכם למעט האמור בסעיף ב' להסכם בסך כולל של 7500 ₪ וכן למעט ביצוע החלקה המצוינת בתוספות בסך של 1500 ש"ח, משכך לטענתו מגיע לו סכום של 46 אלף ₪ תוך הפחתה של 9,000 ₪ ולסיכום טוען כי עליו לקבל סך של 37,000 ₪ בהתאם להסכם. התובע לא חלק על כך שקיבל מאת הנתבע סך של 25,000 ₪ בשלב בו נחתם ההסכם וסכום נוסף בסך 3500 ₪ במועד מאוחר יותר (ראה נ/1 וכן ש' 3, 13-15 לפרו' מיום 12.12.17). ומכאן שלטענת התובע על פי ההסכם מגיע לו סך נוסף של 8,500 ₪ מאת הנתבע.
כמו כן, באשר לחוב בגין ביצוע עבודות נוספות שלא נכללו בהסכם, טוען התובע כי ביצע העבודות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
