ת"ק 21005-09-16 עמרן ואח' נ' די.אנ.ג'י סולושן בע"מ ואח' - פסקדין
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה |
21005-09-16
23.5.2017 |
|
בפני הרשם: הבכיר איתי רגב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: יריב עמרן |
נתבעת: די.אנ.ג'י סולושן בע"מהחברה המרכזית לתיקוני טלפונים בע"מ |
| פסק דין | |
|
הצדדים בתיק אזרחי זה הסכימו והסמיכו את בית המשפט לפסוק בתובענה דנן על פי שקול דעתו, לפי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד – 1984, ללא נימוקים.
הובהר לצדדים כי בהכרעה מסוג זה רשאי בית המשפט לקבל את כל התביעה, לדחות את כולה או לקבלה לשיעורין, הכל לפי שיקול דעת בית המשפט, לרבות משיקולי פשרה וצדק, ללא קביעות וללא נימוקים.
הצדדים הסכימו לכל הנ"ל.
עיינתי בכל החומר שהוגש על ידי הצדדים לתיק בית המשפט. בנוסף, הצדדים סיכמו את טענותיהם בעל פה. יוזכר כי התובע טוען שמכשיר טלפון שרכש מהנתבעת התקלקל ודרש תיקון, אולם התיקון לא פתר את התקלה והוכנס לתיקון נוסף. הנתבעת טענה, מנגד, כי אין היא אחראית לתיקון המכשירים אלא רק לשיווקם – כפי שצוין בכתב האחריות שקיבל התובע עם רכישת מכשיר הטלפון. צד ג', מעבדת התיקון, טענה כי מכיוון שמכשיר הטלפון נגנב לאחר התיקון השני לא ניתן לדעת אם אכן היה מקולקל באותה עת.
בדיון הוגש לעיון בית המשפט כתב האחריות שבכתב התביעה צורף רק צדו האחד. מכתב האחריות עולה כי, כנטען, האחריות לטלפון שרכש התובע היא של צד ג', והוברר כי צד ג' אינו מתכחש לאחריות זו. התובע הבהיר, עם זאת, כי אין לו טענות נגד צד ג' ומלכתחילה סבר שאין מקום לצרף את צד ג' כצד להליך.
על סמך כל החומר שבפני, ולאחר שהבאתי בחשבון את טענות הצדדים ושקלתי הדברים אלו מול אלו, מצאתי לדחות את התביעה. לא שוכנעתי שעלה בידי התובע להרים את הנטל המוטל עליו, כתובע בהליך אזרחי, ולפיו מאזן ההסתברויות נוטה לכיוונו. די בכך שהתביעה נגד הנתבעת נדחית על מנת שכפועל יוצא מכך תדחה אף הודעת צד ג', אולם גם לו הייתי בוחן את הטענות נגד צד ג' באופן עצמאי וכאילו היה צד ג' נתבע עצמאי בהליך – נוכח האמור באשר לנטל ההוכחה הרי שיש לדחות את התביעה ואת הודעת צד ג' גם יחד.
בנסיבות ולפנים משורת הדין, ובשים לב להסכמת הצדדים כי פסק הדין יינתן על דרך הוראות ס' 79א' לחוק בתי המשפט, אין צו להוצאות.
כאמור, פסק הדין ניתן ללא נימוקים. כך הסכימו הצדדים מראש, וזוהי גם הדרך הנכונה בפסיקה על פי סעיף 79א' לחוק הנ"ל, הן על מנת שפסק הדין יהיה סופי ויסיים הסכסוך בין הצדדים, הן על מנת לקצר את זמן מתן פסק הדין והן על מנת לחסוך בהוצאות גבוהות.
למען הסר ספק אוסיף עוד, כי הואיל ופסק דין זה ניתן לפי סעיף 79א' כאמור, הרי שאין בו משום קביעת ממצאים ולא קביעות בעניין מהימנות. זהו עוד אחד מהיתרונות שישנם למתן פסק דין זה.
יפה עשו הצדדים שהסכימו לסיים המחלוקת ביניהם בדרך זו.
המזכירות תשלח העתק מפסק הדין לצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|