- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שטרן נ' כחלון-קורקוס
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חדרה |
15592-08-16
24.10.2017 |
|
בפני השופטת: רקפת סגל מוהר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: לילך שטרן |
נתבעת: תמי כחלון-קורקוס |
| פסק דין | |
1.התובעת והנתבעת בתיק זה הן שכנות המתגוררות בבית משותף ברח' דרך למרחב 538 בפרדס חנה (להלן: "הבניין").
2.אין חולק על העובדה שבתקופה הרלבנטית לאירועים מושא התביעה (שנת 2016), הפעילה
הנתבעת בדירתה, צהרון.
3.בעתירתה לחיוב הנתבעת בסגירת הצהרון ובתשלום פיצוי בסך 15,000 ₪, טענה התובעת כי מדובר בצהרון המאכלס כ- 15 ילדים, שמתנהל על ידי הנתבעת בכל יום במהלך שעות הצהריים ובמשך חודשי הקיץ גם בשעות הבוקר, מהווה מטרד רעש המסב לה סבל רב, והכל מבלי שניתנו לנתבעת היתר או רשיון כדין לנהלו במקום.
עוד טענה התובעת כי הנתבעת השתלטה על חדר המדרגות וחצר הבניין המהווים רכוש משותף, שכן היא הפעילה את ילדי הצהרון בתחום שטחים אלה גם כן.
4.בעדותה בפני תיארה התובעת את הסבל שנגרם לה לטענתה, באמרה: "...המטרד מהילדים האלה הוא בלתי נסבל מבחינתי. בימים כתיקונם ללא חגים הם מגיעים משעה אחת, לעיתים עד חמש, אולי אפילו יותר, הם עולים ברעש אימתני מלמטה לחדר המדרגות למעלה, הם צועקים, הם משתוללים, הם מרעישים, כולל בשעות הצהריים. אם לא די בכך הם גם השתלטו על החצר. יש לנו חצר גדולה, זה בית משותף בן שלוש קומות. גם בחצר הצעקות עוד יותר רמות ואני נורא סובלת. אני פשוט מיוסרת. פניתי לתמי (הנתבעת – ר.ס.מ) אין סוף פעמים וביקשתי ממנה... תמי שתלטנית, מניפולטיבית. ביקשתי ממנה שוב ושוב. היא קלטה את הרגישות שלי לרעשים והייתה עושה דווקא בכוונה, מוציאה אותם לכניסה, מתסיסה אותם, ממילא הם רועשים והתקשורת ברעשים הדדיים בינה לבין הילדים. אי אפשר היה לעבור בחדר המדרגות, הם גדשו את הכניסה...".
5.מנגד, טענה הנתבעת להגנתה כי תביעה זו איננה אלא תולדה של סכסוך בינה לבין התובעת
המטרידה אותה בכך שהיא חוזרת ומתלוננת נגדה במשטרה בתלונות שווא, כפי שהיא נוהגת
לעשות כנגד שכנים נוספים בבניין.
6.לגרסת הנתבעת, בתאריך 14.8.16 ובמספר מועדים נוספים, גערה התובעת בילדי הצהרון
באופן שהביא לכך ש- 4 מהם עזבו את הצהרון ולפגיעה בפרנסתה.
בעדותה בפני אישרה הנתבעת כי ניהלה צהרון בביתה וטענה כי יש לה רשיון עסק, ואולם עיון במסמך שהוצג על ידה לתמיכת טענה זו העלה כי אין מדובר ברשיון עסק אלא באישור לפטור מתשלום מס מערך מוסף. בנוסף לכך אמרה הנתבעת: "...אין לי 15 ילדים בזכות ההתעללות המתמשכת של לילך (התובעת – ר..ס.מ). הילדים עזבו. את רישיון העסק קיבלתי לנהל עסק של צהרון בבית מגורים.... היום אחרי שהפסדתי הרבה מאוד כסף, אני עובדת בבית עם עשרה ילדים מתוך 16 שהיו... זה בתוך הבית שלי. הם לא יוצאים בין שתיים לארבע. הרבה פעמים הייתי יורדת איתם אחרי ארבע לגינה למטה...", ובשולי דבריה הוסיפה: "כשקיבלתי את התביעה העברתי את הצהרון למקום אחר. עכשיו הבית שלי נשרף..".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
