חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

לנדאו נ' ראלקו מוצרי צריכה בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
12170-01-18
10.6.2018
בפני הרשם הבכיר:
איתי רגב

- נגד -
תובע:
יעקב לנדאו
נתבעת:
ראלקו מוצרי צריכה בע"מ
פסק דין
 

 

  1. לפני תביעה על סך 3,000 ₪.

     

  2. בכתב התביעה נטען כי באפריל 2017 נרכש מקרר בעלות של 11,000 ₪, לו נותנת הנתבעת אחריות. בדצמבר, לאחר שדלת המקרר קיבלה מכה קלה מצלחת, התנפצה זכוכית הציפוי של הדלת.

  3. בכתב ההגנה נטען כי השבר בדלת לא נכלל באחריות וכי על התובע לפנות לחברה שביצעה את הציפוי. התובע הזמין תיקון מחברה שלישית (טופ דיזיין) וכאשר נדרש לשלם למתקין טען כי על הנתבעת לשאת בעלותו (כ-1,400 ₪). הנתבעת טוענת כי מתמונות בית התובע ניתן ללמוד כי דלת המקרר נמצאת בסמוך לתנור ולארון וכי לא סביר שהנזק נגרם מפגיעת צלחת, כנטען.

  4. בדיון חזרו הצדדים על טענותיהם.

  5. התובע שב וטען כי זכוכית הציפוי של המקרר נשברה בעקבות נגיעה קלה של צלחת שהוצאה ממכשיר המיקרוגל הסמוך (ועל כך העידה גם רעייתו), וטען כי המתקין שבא לבצע את התיקון אף ציין כי צד הזכוכית היא נקודת התורפה שלה. התובע צירף אסמכתא לתשלום עבור התיקון לחברת טופ דיזיין בסך 1,404 ₪ והסביר כי סכום התביעה מורכב מהחזר של תשלום זה ומההפסדים שנגרמו לו ולרעייתו.

  6. נציג הנתבעת טען כי את ציפוי הזכוכית ביצעה חברה אחרת, המבצעת שירות זה עבור מקררי הנתבעת, וכי הציפוי לא נכלל באחריות. הנציג חזר על הטענה כי שלוש הדלתות האחרות של המקרר לא ניזוקו אלא רק זו הסמוכה לתנור ולארון ומשכך – יתכן כי מקור הנזק בפגיעה בדלת התנור, למשל.

     

  7. לתיק בית המשפט הוגשה גם תעודת האחריות אולם לא מצאתי בה כל התייחסות, לחיוב או במסגרת החרגה, למקרה ובו מצופה דלת המקרר בזכוכית. ישנה התייחסות לאיסור על שימוש בחומרי ניקוי על דלתות המקרר (ובציון "בעיקר נירוסטה") – אולם אין זה המקרה שלפני.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>