ת"ק 1005-04-14 כדיר נ' עירית תל-אביב-יפו ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
1005-04-14
20.12.2015 |
|
בפני השופטת: אפרת אור- אליאס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: אטוריו עזרא כדיר |
נתבעים: 1. עירית תל-אביב-יפו 2. אברהם פרץ 3. גרירה אתרים ירוקים בעמ 4. רומן יוסיפוב |
| פסק דין | |
|
השאלות שלפני הן האם רכבו של התובע שנגרר בתל אביב- יפו, ביום 30.07.07, נגרר בניגוד לדין, שאם כן האם זכאי לקבל פיצוי מהנתבעים, כולם או חלקם, בגין גרירה זו ומהו שיעור הפיצוי.
ביום 27.08.14 ניתן על ידי פסק דין בתום דיון שהתקיים בתיק בנוכחות הצדדים במסגרתו דחיתי את התביעה וחייבתי את התובע בהוצאות הנתבעים (להלן "פסק הדין"). התובע הגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי (רת"ק 24368-09-14), אשר נדונה כערעור. בפסק הדין של בית המשפט המחוזי מיום 10.11.15 התקבל הערעור, פסק הדין בוטל מחמת העדר הנמקה מספיקה והתיק הושב לשולחני לצורך כתיבת פסק דין.
בהתאם להנחיית בית המשפט המחוזי, שבתי ובחנתי את התיק שלפניי, וזאת ללא קשר לתוצאות פסק דיני, וגם עתה, בתום הבחינה הנוספת, אני מוצאת לנכון לדחות את התביעה ולחייב את התובע בהוצאות בסכום של 350 ₪, לכל אחד מהנתבעים.
לפני תביעה כספית על סך של 5,000 ₪ בגין גרירה שלא כדין. התובע טוען כנגד גרירה שבוצעה על ידי הנתבעת 3, בהוראת הנתבע 4, אשר עבד בשירות הנתבעת 1. התביעה הוגשה גם כנגד הנתבע 2 שהוא מנהל המחלקה לחנייה ואכיפה אצל הנתבעת 1.
לטענת התובע, הגרירה בוצעה שלא כדין ובחוסר תום לב של הנתבעים, שכן במקום לא היה שלט גרירה. התובע טוען כי כתוצאה מעצם הגרירה המנוגדת לדין, נגרם לו נזק, ועל כן הוא עותר לקבלת הפיצוי המפורט לעיל.
הצדדים אינם חלוקים ביחס לעובדה, שהגרירה בוצעה בעקבות המעשה שנדון בפני כבוד השופטת סיגל רסלר- זכאי, במסגרת תיק ח' 525806/85 בבית המשפט לעניינים מקומיים בתל אביב-יפו.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|