חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בירן נ' בי.בי.בי מסעדות בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"צ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
65231-06-16
16.4.2018
בפני השופט:
דורון חסדאי

- נגד -
המבקש :
גדעון בירן
עו"ד ניזאר טנוס
המשיבה:
בי. בי. בי מסעדות בע"מ
עו"ד עמי צייגר
פסק דין

 

מבוא

  1. מונחת בפני בקשה מוסכמת להסתלקותו של המבקש, גדעון בירן (להלן: "המבקש") מבקשתו לאישור תובענה כייצוגית כנגד "בי בי בי מסעדות בע"מ" (להלן: "המשיבה") וזאת בהתאם להוראת סעיף 16 לחוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו-2006 (להלן: "חוק תובענות ייצוגיות"). יוער כי התביעה הוגשה לכתחילה לבית המשפט המחוזי בירושלים, אולם הועברה לבית משפט זה בשל היעדר סמכות מקומית.

    רקע עובדתי ועמדות הצדדים בקצירת האומר

  2. ביום 30.06.2016 הגיש המבקש כנגד המשיבות, תובענה ייצוגית וכן בקשה לאישור התובענה כייצוגית (להלן: "בקשת האישור").

  3. כעולה מבקשת האישור, המשיבה הינה רשת מסעדות לממכר המבורגרים ומזונות נוספים בפריסה של 23 סניפים ברחבי הארץ. בין יתר המוצרים הנמכרים בסניפיה של המשיבה, מוכרת המשיבה גם קציצות המבורגר לפי משקל, בשלושה משקלים שונים: 160 ג', 220 גר ו-300 גר' (להלן: "ההמבורגרים"). לטענת המבקש, המבקש נוהג לרכוש מדי פעם המבורגר מהמשיבה, כאשר באחת הפעמים, בעקבות ויכוח בזמן הארוחה, החליט המבקש לבחון את משקלם האמתי של ההמבורגרים הנמכרים בסניפי המשיבה. לצורך כך רכש המבקש המבורגר אחד במשקל 160 גר' בסניף המשיבה בהוד השרון, אשר לאחר שקילה ביתית עלה שמשקלו הינו רק 118 גר'. בדיקה דומה נערכה גם לגבי המבורגר שנרכש בסניף המשיבה בפתח תקווה, אז הסתבר שמשקל ההמבורגר הינו 115 גר' ולא 160 גר'. עוד ציין המבקש כי הוא אף הקליט מספר שיחות עם נציגי המשיבה במסגרתה אישר נציג המשיבה כי משקלי ההמבורגרים הינם 160 גר', 220 גר ו-330 גר'.

  4. לטענת המבקש, התנהלות זו של המשיבה מהווה הטעיה על דרך של מעשה ומחדל לפי סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981, כמו גם אי גילוי פרטים מהותיים בניגוד לחוק זה. בנוסף נטען להצגת מצג כוזב, תרמית ורשלנות מכוח דיני הנזיקין, וכן להפרתם של דיני החוזים ודיני עשיית עושר ולא במשפט.

  5. הקבוצה הנפגעת מהתנהלות המשיבה הוגדרה בבקשה לאישור כ"כלל לקוחות המשיבות אשר המבורגרים מסניפי המשיבה בשבע השנים האחרונות ועד למתן פסק דין בבקשת האישור".

  6. בנסיבות העניין דורש התובע כי המשיבה תפצה את חברי הקבוצה על נזקיהם.

  7. התובע העמיד את נזקו הממוני על הסך של 60 ₪, וכן טען לנזק לא ממוני בגין פגיעה באוטונומיה (לא הורחב כיצד בדיוק נפגעה האוטונומיה של המבקש) בסך של 60 ₪ גם כן. המבקש לא פירט כלל וכלל מדוע וכיצד כימת את נזקיו בסכומים אלו.

  8. בכל הנוגע לחברי הקבוצה, העמיד המבקש את נזקם של חברי הקבוצה על הסך של 12,000,000 ₪. גם כאן לא פירט המבקש ולו במשפט, מדוע החליט להעמיד את נזקם של חברי הקבוצה על סכום זה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>