חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"צ 64453-09-14 אלמוג נ' נוגם תמרוקים בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 12/03/2017 | גרסת הדפסה
ת"צ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
64453-09-14
11/01/2017
בפני השופטת:
אסתר נחליאלי חיאט

- נגד -
מבקשים:
1. נוגם תמרוקים בע"מ
2. רמון תמרוקים (אחזקות) בע"מ
3. דיפלומט מפיצים (1968 ) בע"מ
4. כפתור ופרח בע"מ
5. ממס מולטי מרקטינג סרביסס בע"מ

עו"ד שחר בן מאיר
משיבים:
שלום אלמוג
עו"ד צבי פירון
החלטה

1.המבקש הגיש בקשה לאישור תובענה ייצוגית בטענה כי דיפלומט היא "בעל מונופולין" שגבתה מחיר מופרז עבור סכיני גילוח של המותג ג'ילט ובכך ניצלה לרעה את היותה בעל מונופולין וגרמה נזק ממון לחברי הקבוצה הנטענת.

2.לאחר שכל אחד מהצדדים קרא ולמד את טענות הצד שכנגד, ולאחר שהתקיים לפני דיון מקדמי, ולאור החלטות שונות שניתנו בקשר לתיק זה והן החלטות שניתנו בתיקים אחרים, הגיעו הצדדים להסכמות, בלי שצד אחד יודה בטענות הצד שכנגד, לפיהן יסתלק המבקש מהבקשה.

ההסתלקות המוסכמת של המבקש נעשית, כאמור, לאחר ששקל את השיקולים הרלבנטיים לתועלת שבהמשך ההליך, שיקולים שנשקלו לאחר שהמשיבה הציגה לב"כ מסמכים שונים (תחת חסיון) ובהם נתונים כספיים שגם אם יוכח שדיפלומט היא "בעל מונופולין" עומדת לה "הגנת נמל המבטחים" כאמור בגילוי דעת של הממונה על ההגבלים העסקיים – והגיע למסקנה כי אין הוא מעוניין להמשיך בהליך.

3.בקשת ההסתלקות מוסכמת, כאמור, ונתמכת בתצהיר המבקש וב"כ, ובין השאר כוללת הודעה מפורשת כי לא ניתנו למבקש ו/או לב"כ כל טובות הנאה, במישרין או בעקיפין, בקשר עם ההסתלקות מבקשת האישור ומהתובענה.

4.לאחר שעיינתי בבקשת לאישור התובענה כייצוגית, בתביעה האישית, בתצהירים שצורפו לבקשה המוסכמת, נתתי דעתי לשלב המוקדם בו מצוי הדיון בהליך דנא, הבאתי בשיקולי את הנימוקים שהובאו במסגרת הבקשה, ובין השאר כי ההסתלקות אינה מהווה פגיעה בזכות כלשהי העומדת לחברי הקבוצה הנטענת – ראיתי לאשר ההסתלקות.

5. אוסיף עוד כי לאחר ששקלתי את הנסיבות, את הויתור הסופי והמוחלט של המבקש על כל טענותיו נגד המשיבות, כמפורט בסעיף 10 להודעת ההסתלקות המוסכמת, כן נתתי דעתי בין השאר לכך כי המבקש השתכנע להסתלק מהתובענה לאחר שהוצגו לו עובדות רלוונטיות כי אין טעם להמשיך בהליך דנא ובהתאם להסכמות הצדדים לא ראיתי ליתן הוראות כלשהן לפי סעיף 16 (ד)(1) לחוק תובענות ייצוגיות.

6.כאמור בסעיף 4 לעיל, אני מאשרת את ההסתלקות ובהתאם למוסכם אני דוחה את הבקשה לאישור התובענה הייצוגית וכן אני דוחה את התביעה האישית של המבקש נגד המשיבות, והכל ללא צו להוצאות.

המזכירות תסגור את התיק.

ניתנה היום, י"ג טבת תשע"ז, 11 ינואר 2017, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ