ת"צ 46626-02-13 שדה נ' מוזאון ארץ ישראל – תל־אביב
|
ת"צ בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
46626-02-13
19.3.2015 |
|
בפני השופטת: שושנה אלמגור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש (התובע): ניר שדה עו"ד אסף שילה |
משיב (הנתבע): מוזאון ארץ ישראל – תל־אביב (חל"צ) עו"ד איתן א' הברמן ו אורי הברמן |
| פסק-דין | |
זה חלוט. היא ניתנת על מחיר כרטיס כניסה למוזאון למבוגר ואינה חלה על כרטיסי כניסה לתערוכות מתחלפות, שהכניסה אליהן כרוכה בתשלום נוסף לכרטיס הרגיל, ולא על כניסה לסרטים, להצגות, לפעילויות קבוצתיות ולאירועים אחרים שדמי הכניסה אליהם אינם כלולים בכרטיס הכניסה למוזאון. אוסיף כי על-פי הצהרת בא-כוח המשיבה, אין ניתנים כרטיסי כניסה חינם למחזיקים כרטיסי אשראי מכל מין וסוג שהוא.
הסדר הפשרה ראוי, סביר והוגן בהתחשב בעניינם של החברים בקבוצה. ראשית, תכליתו של סעיף 4ב לחוק חניה לנכים הוגשמה עם תחילת ההסדר שבו ניתן לחברי הקבוצה פטור מתשלום בעד החניה, והמתנה לבירור התביעה עד תומו הייתה מעכבת את מתן הפטור שיזכו לו כעת. שנית, יתרונו של הסדר זה שהוא מעניק פיצוי בדמות השבה לחברי הקבוצה, וגילום הפיצוי כהנחה בכרטיס הכניסה למוזאון השווה לדמי החניה הוא הדרך הנכונה והראויה להשיב לחברים את הכסף ששילמו. אמנם פיצוי באופן זה אינו מביא בחשבון ניסיון להעריך את היקף הכספים שנגבו עד כה, ואולם מנגד גובה ההנחה נגזר מדמי החניה בתקופה המקבילה לתקופת התביעה (שבע שנים לפני מועד הגשתה). יש להניח שרבים מחברי הקבוצה ישובו ויפקדו את שערי המוזאון, כפי שעשו בעבר, כך שצורת פיצוי זו היא הקרובה ביותר להשבה בעין, אשר אינה מעשית ואינה אפשרית כמובן – בין היתר משום שאין להניח כי כל חבר וחבר שמר את הקבלות שקיבל בכניסה לחניון.
מאותו טעם איני רואה צורך במינוי בודק.
אשר להצעת היועץ המשפטי לממשלה בדבר הגשת דוח בכל פרק זמן מסוים – עמדת הצדדים מקובלת עליי. הכניסה לחניון מתבצעת כנגד תשלום לקופאי ואין מכונות אוטומטיות כנהוג בחניונים אחרים. לפיכך זכות הכניסה חינם ממומשת עם הכניסה לחניה לאלתר, בלי הצורך לפנות לקבלת החזרים או להחתים את הכרטיס במקום המיועד לכך, כפי שאושר בהסדרי פשרה אחרים באותו עניין. דומה אפוא כי הגשת דוח תקשה על המשיבה ללא צורך. עם זאת אני מורה לצדדים להגיש לעיוני בתוך 45 יום מהיום דוח שיאשר כי ההסדר הוצא במלואו מן הכוח אל הפועל, שאליו יצורפו תצלומים של השלטים בחניון ושבו יפורט מה מידות השלטים (אם אין אפשרות להגיש תצלומי צבע מרחוק, הם יוגשו על-ידי פקיד עזר ללשכתי). כן יצורף נוסח למודעה על מתן פסק-דין זה, אשר יפורסם במתכונת זהה לזו שבה פורסם הפרסום הראשון ובאותם עיתונים.
הסדר הפשרה מאושר בזה, וכך גם תשלום הסכומים שעליהם המליצו הצדדים כגמול לתובע המייצג – 20,000 ₪ (כולל מע"מ – אם חל), וכשכר טרחה לבאי-כוחו – 50,000 ₪, בתוספת מס ערך מוסף. אף סכומים אלו סבירים והוגנים בעיניי: הצדדים והפרקליטים המייצגים אותם השקיעו זמן ומאמץ רבים בהליך, והוא הרים תרומה חשובה לציבור, אשר תורגש בימים רבים שעוד יבואו. חצי מן הגמול ומשכר הטרחה ישולמו בתוך 14 יום מהיום, והיתר – אחרי שאאשר את הדוח שעל הגשתו הוריתי.
באותה מתכונת שבה פורסם הפרסום הראשון יפרסמו הצדדים פרסום שני, שאותו יצרפו לדוח.
נקבע לתזכורת פנימית ביום 18.05.15.
ניתן בלשכתי היום, כ"ח אדר תשע"ה (19 במרס 2015).
שושנה אלמגור, שופטת |
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|