ת"צ
בית המשפט המחוזי שבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
41041-11-12
02/09/2014
|
בפני השופטת:
ד"ר דפנה אבניאלי
|
- נגד - |
מבקש:
חיים הרשקוביץ ז"ל עו"ד אייל ראובן ולנר
|
משיבה:
1. עיריית בני ברק
.
פסק – דין
(בעקבות הודעת חדילה)
.
לפני בקשת לדחיית התובענה שבכותרת והבקשה לאישור התובענה כייצוגית 2. בעקבות הודעת חדילה של המשיבה.
רקע עובדתי 3. ביום 4. 13 הגיש
עו"ד יהודה ליבוביץ
|
|
תובענות ייצוגיות, התשס"ו – 2006 (להלן: "החוק").
בבקשה נטען, כי לצורך הטלת חיובי ארנונה כללית עבור נכסים בתחומה, נהגה המשיבה לבצע עיגול של שטחים, גם כלפי מעלה וגם כלפי מטה. היינו, ככל ששטח הנכס עלה על 0.5 מ"ר הוא עוגל למטר המרובע הקרוב הגבוה שאחריו, וככל שהשטח פחת מ- 0.5 מ"ר הוא עוגל כלפי מטה מהמטר הנמוך תחתיו.
המבקש טען, כי למשיבה אין סמכות "לעגל" שטחים ולהוסיף שטח לחיוב שאינו קיים במציאות. צוין, כי ב"כ המבקש הגיש בסוגיה זו בקשה לאישור תובענה ייצוגית כנגד עיריות נוספות ובקשה לאיחוד הדיון בהן, אשר באותה עת טרם ניתנה בה החלטה על ידי בית המשפט העליון.
עילות התביעה והבקשה נסמכו על חוק יסוד: משק המדינה, חוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב), התשנ"ג – 1992, ותקנות ההסדרים במשק (ארנונה כללית ברשויות מקומיות), התשס"ז – 2007.
החלפת תובע ייצוגי
2.המבקש מר חיים הרשקוביץ נפטר למרבה הצער ביום 8.6.13. בנסיבות אלה, הוגשה בקשה בהסכמה להחלפת התובע הייצוגי, כך שבמקומו תבוא רעייתו, גב' רבקה הרשקוביץ.
אני מקבלת את הבקשה וכמוסכם, אין צו להוצאות.
הודעה משותפת בענין חדילה
3.בתאריך 27.7.14 הגישו הצדדים הודעה משותפת בענין חדילה מגבייה ובקשה לפסיקת גמול ושכ"ט עו"ד. הודעת החדילה הוגשה לאחר משא ומתן ממושך שהתנהל בין הצדדים, במשך למעלה משנה.
מאחר שלא קדמה להודעה המשותפת הודעת חדילה כדין של המשיבה, הוריתי בהחלטתי מיום 6.8.14 כי על המשיבה להגיש הודעת חדילה מטעמה, בהתאם לסעיף 9(ב) לחוק. ואכן, ביום 1.9.14 הוגשה הודעה על חדילה מגבייה של המשיבה, הכוללת לו"ז ליישום ולעדכון הנתונים בספרי העירייה.