ת"צ
בית המשפט המחוזי חיפה
|
36453-05-15
18/08/2016
|
בפני השופט הבכיר:
יגאל גריל
|
- נגד - |
המבקש:
יוסף יאסין עו"ד סאבר נסאר
|
המשיבה:
עיריית כרמיאל עו"ד לימור דניאלי שוסטר ממשרד עוה"ד הררי עו"ד טויסטר ואח'
|
החלטה |
א.המבקש הגיש תובענה כנגד המשיבה ובקשה לאשרה כייצוגית.
תחילה הוגשה הבקשה גם כנגד עורך הדין שייצג את המשיבה בהליכי הגבייה, אך התביעה כנגדו נמחקה.
ב.העובדות הצרכיות לענין הינן בתמצית אלה:
המבקש הוא תושב עראבה ורכבים שהיו רשומים על שמו, ושהיו בשימוש בני משפחתו, צברו ארבעה דו"חות חניה בתחום המוניציפלי של המשיבה. לטענת המבקש, דו"חות אלו לא הובאו לידיעתו ולכן לא שולמו במועד, והמשיבה הפעילה כנגד המבקש הליכי אכיפה לגביית החוב.
ג.בתחילת דצמבר 2014 נודע למבקש על ידי פקידי הבנק, שחשבון הבנק שלו עוקל בידי המשיבה, ונמסר לו כי הוא חב למשיבה סך של 2,928 ₪ בגין ארבעה דו"חות חנייה שקרן החוב בגינם היא 400 ₪.
נמסר למבקש, שעל מנת לבטל את העיקול על חשבון הבנק שלו עליו להסדיר את החוב במלואו ללא כל הנחות, ואכן המבקש עשה כן ב-4 שיקים שבינתיים כולם נפרעו.
ד.המבקש תוהה בתביעתו כיצד חוב בסכום קרן של 400 ₪ תפח למימדים של פי 750% מן הקרן. מוסיף המבקש, כי המשיבה שיגרה דרישות תשלום, במקביל באותו יום בכל ארבעת התיקים, למרות שלפי ההיגיון הפשוט יש לשלוח דרישה אחת אשר תתייחס למלוא החוב של המבקש בספרי המשיבה. בגין משלוח דרישות אלה חויב המבקש בכל ארבעת התיקים בסכום התקרה המקסימלי הקבוע בתקנות.
ה.כמו כן שיגרה המשיבה במספר הזדמנויות צווי עיקול אלקטרוניים למספר בנקים מסחריים והחיוב בגין אותם עיקולים נרשם במקביל בכל ארבעת תיקי החייב. לטעמו של המבקש, ברור כי המשיבה הפעילה את סמכויותיה בחוסר תום לב ובחוסר סבירות קיצוני, וכי מדוע לשגר ממש באותו רגע צווי עיקול מקבילים על זכויותיו של אותו חייב?
ו.בנוסף, ביום 13.7.14 נקטה המשיבה בהליך של "עיקול מטלטלין ברישום" בביתו של המבקש וההוצאה בסך של כ- 200 ₪ נרשמה בכל אחד מארבעת התיקים, כלומר, המבקש חויב בסכום של כ-800 ₪.
טוען המבקש, שגם אם ייטען שהמשיבה שלחה לביתו של המבקש ארבעה צוותי מעקלים, ממש באותו יום כדי לבצע עיקול ברישום על אותה מכונת כביסה, כי אז ברור, שהמשיבה הפעילה את סמכויותיה בחוסר תום לב מובהק ובחוסר סבירות קיצוני.
ז.לטענת המבקש, הרוב המכריע של צווי העיקול ששולחת המשיבה (וכן יתר הרשויות) לבנקים הם עיקולי סרק, שהרי הרוב המכריע של אזרחי המדינה מחזיק אחד או שני חשבונות בנק לכל היותר.