שלום בנמו ואח' נ' תיגבור-מאגר כח אדם מקצועי זמני בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"צ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
34661-07-21
5.3.2023
בפני השופט:
עודד מאור

- נגד -
המבקשים:
1. שלום בנמו - ע"י ב"כ עו"ד ש' אגמון
2. אפיק חי סופיר - ע"י ב"כ ר' ארגמן
3. חיים סרור - ע"י ב"כ עו"ד י' הראל

המשיבות:
תיגבור-מאגר כח אדם מקצועי זמני בע"מ ואח'
עו"ד דרור סברנסקי
עו"ד גילי ברוקס ורון
עו"ד האלה אבו גזאלה
עו"ד זאב גוטרייך
עו"ד יובל ניר
עו"ד חניטל בלינסון-נבון
עו"ד אור נוי
עו"ד לירון ליברמן
עו"ד גיל בן כליפה
עו"ד אייל נחשון
עו"ד זוהר חיים-לוינגר
עו"ד נעמה בן ארוש משה
עו"ד חן גליק
עו"ד הדס בקל
עו"ד אמיר דולב
עו"ד רומן מגריל
עו"ד אביאל פלינט
עו"ד ליאת בלומברגר-לוי
עו"ד ליאור ש
פסק דין
 

 

  1. במהלך חודש יולי 2021 הוגשו לבית משפט זה ארבעים בקשות לאישור תובענות כייצוגיות על ידי המבקש מר שלום בנמו שעניינן טענות לאי-הנגשת דיווחים מיידים של חברות ציבוריות לבורסה ולרשות ניירות ערך, בהתאם להוראות חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998 (להלן: "חוק השוויון") ותקנותיו.

    בחודשים יולי ואוגוסט 2021 הגיש המבקש מר אפיק חי סופיר עשרים ושתיים בקשות לאישור תובענה כייצוגיות באותו עניין;

    במהלך חודש אוקטובר 2021 הגיש גם מר חיים סרור באותו נושא חמש בקשות לאישור תובענה כייצוגית (כשאחת מהבקשות הסתיימה בהסתלקות).

     

  2. המבקשים, כל אחד בדרכו, טוענים שכתאגידים ציבוריים על המשיבות חלות חובות דיווח במערכת המגנ"א של רשות ניירות ערך ומערכת המאי"ה של הבורסה לניירות ערך, ושעל דיווחים אלו חלה חובת הנגשה לאנשים עם מוגבלות בהתאם לחוק השוויון ותקנותיו.

     

  3. בשים לב למספרן הרב של הבקשות לאישור, ועת שהשאלות המשפטיות בעניינן דומה, אולם השאלות העובדתיות ביחס לכל אחת מהמשיבות שונות, ביקש סגן הנשיא (כתוארו אז) השופט ח' כבוב ליצור מתווה יעיל לניהול כלל התיקים.

     

  4. ביום 3.3.2022 קיים השופט כבוב דיון במאוחד בשאלה זו, כשלכתחילה הציע שההליך ינוהל בהתאם למתווה שנקבע בפסיקת בית המשפט העליון בעניין דיפלומט (בש"א 8226/12 דיפלומט מפיצים (1968) בע"מ נ' פתחי בשתאוי, פס' 9 (נבו 30.1.2013)), הקובע כי יתקיים דיון מאוחד במספר מצומצם של הליכים בלבד שבו יוכרעו השאלות המשותפות לבקשות השונות, כאשר יעוכבו הדיונים ביתר ההליכים עד למתן ההכרעות כאמור.

     

    לבסוף נבחר על ידי השופט כבוב מתווה אחר שהוצע במהלך הדיון במסגרתו נקבע שבשלב הראשון יוכרעו השאלות המשפטיות הכלליות המשותפות לבקשות האישור; ובשלב השני, במידה שיידחו טענות המשיבות מהשלב הראשון, ידון בית המשפט בנפרד בשאלות העובדתיות הפרטניות ביחס לכל משיבה.

     

  5. ביום 20.7.2022 הגישו המשיבות במשותף מסמך עב כרס מרוכז של טענותיהן המשפטיות הכלליות המשותפות, והמבקשים מצדם השיבו על השאלות האמורות ביום 12.1.2023 בכרך עב כרס משלהם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>